Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина обіцяє Україні ще більше танків Leopard 2, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина обіцяє Україні ще більше танків Leopard 2, але є нюанс

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус погодився з тим, що Німеччина відправить в Україну ще більше танків, але замінити кожен танк, який зараз виходить з ладу, Берлін не зможе

13 червня 2023, 10:50 comments3865
Поділіться публікацією:

Україна може розраховувати на постачання більшої кількості танків Leopard 2, але при цьому Берлін не може гарантувати, що може замінити кожен підбитий або знищений на полі бою танк. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі програми RTL Direkt зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Німеччина обіцяє Україні ще більше танків Leopard 2, але є нюанс

Борис Пісторіус. Фото: з відкритих джерел

"Ми не зможемо замінити кожен танк, який зараз виходить з ладу. Але те, що ми робимо (...), ми продовжимо постачати більше відремонтованих танків Leopard 1 A5 з липня і далі. І до кінця року їх буде понад 100", — заявив міністр.

Реагуючи на інформацію про знищення кількох танків Leopard 2 в Україні, глава Міноборони ФРН Хоча Пісторіус визнав, що природа війни така, що зброя знищується, танки знищуються і люди гинуть. Саме тому підтримка України з боку німецького народу є такою важливою.

Пісторіус натомість відкинув заклики до постачання німецьких винищувачів Eurofighter до України.

"На даний момент це питання не стоїть, тому що Україна насамперед потребує винищувачів F-16", – заявив Борис Пісторіус.

Зазначимо, ЗСУ продовжують видавлювати окупаційні війська у Запорізькій області. Є успіхи і на Донецькому напрямку. При цьому російська пропаганда, частиною якої є і Міноборони, видає традиційні заяви у стилі "все за планом, українці зазнають значних втрат, Росія переможе всіх". Що можна сказати про те, що зараз відбувається на всіх фронтах російсько-української війни, включаючи інформаційний? Портал "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — країни Заходу активізують постачання військової допомоги Україні, щоб допомогти контрнаступу ЗСУ. Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи на прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом Польщі Анджеєм Дудою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини