Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина хоче замінити передану Україні зброю: на що може розраховувати Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина хоче замінити передану Україні зброю: на що може розраховувати Київ

Вже цього літа Німеччина планує закупити десятки гаубиць для заміни переданої Україні зброї.

27 березня 2023, 17:00 comments2288
Поділіться публікацією:

Німеччина планує придбати до 28 самохідних артилерійських установок для того, щоб замінити зброю, яку передали Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Німеччина хоче замінити передану Україні зброю: на що може розраховувати Київ

Німеччина планує закупити десятки гаубиць для заміни переданої Україні зброї. Фото: Getty Images

Як зазначає видання, німецький уряд хотів звернутися до парламенту з проханням про заміну переданих Україні 14 гаубиць лише влітку, але міністр оборони Борис Пісторіус прийняв рішення змінити плани через критику, що почастішала, що поповнення запасів техніки відбувається надто повільно.                                                                                    

У Reuters ознайомилися з проектом бюджету, який містить плани закупити не менше 10 гаубиць німецького виробника зброї Krauss-Maffei Wegmann (KMW) на суму близько 180 мільйонів євро. Це має статися вже найближчим часом. Також Берлін хоче придбати ще 18 САУ для України.

У виданні додають, що йдеться про гаубиць Panzerhaubitze 2000, які вже добре себе зарекомендували у боях проти російських окупантів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, чому на швидкий світ в Україні чекати не варто.

Також видання "Коментарі" повідомляло – коли російські еліти можуть усунути Путіна – чи може на це вплинути ордер на арешт МКС. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально розібралися у ситуації.

Раніше "Коментарі" писали – чому народи РФ йдуть на забій за путінські амбіції – що стало чи стане переломним моментом у війні. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини