Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нічний масований удар РФ по Україні: у Генштабі розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Нічний масований удар РФ по Україні: у Генштабі розкрили подробиці

За попередніми даними, майже всі дрони, запущені противником, знищені

20 червня 2023, 08:04
Поділіться публікацією:

Російські окупанти вже традиційно використовували ніч для завдання ракетних і дронових ударів по Україні. Як передає видання "Коментарі", за тією інформацією, яку надає Генштаб ЗСУ, противник вдарив по Україні 30 іранськими дронами "Шахед", 28 з яких вдалося знищити ЗСУ.

Нічний масований удар РФ по Україні: у Генштабі розкрили подробиці

Іранські дрони. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що противник також бив по Запоріжжю та околицям обласного центру ракетами С-300, застосовано сім таких боєприпасів, відомості про атаку уточнюються, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у своєму ранковому зведенні.

"За минулу добу ворог застосував чотири крилаті ракети "Калібр" і чотири іранські ударні БПЛА "Шахед-136/131". Усі вісім повітряних цілей були знищені", — зазначили в Генштабі.

Крім того, протягом доби супротивники здійснили близько 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню та завдали понад 45 авіаударів, які постраждали серед мирних людей.

Імовірність того, що росіяни знову завдадуть авіаційні чи ракетні удари по всій нашій території, продовжує бути високою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час нещодавнього ракетного удару росіян по Кривому Розі, який забрав життя понад десять людей, в одній із ракет опинилися іноземні компоненти. Глава Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що в ракеті Х-101, за попередньою оцінкою, випущеною в РФ у квітні 2023 року, виявилося близько 50 компонентів (переважно мікроелектроніка), вироблених у країнах, які вводили санкції проти Росії. Президент України Володимир Зеленський закликав максимально посилити експортний контроль за критичними елементами. За його словами, дешевше перекрити шляхи постачання, покарати ті бізнеси та держави, які допомагають російським терористам продовжувати мати можливість і надалі підривати будинки та вбивати людей, аніж постійно витрачати нові та нові ракети для ППО. Чи є дієві механізми, щоб припинилася ця торгівля смертю? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини