Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ні про який "жест доброї волі" не йдеться: справжня причина відходу військ РФ з острова Зміїний
commentss НОВИНИ Всі новини

Ні про який "жест доброї волі" не йдеться: справжня причина відходу військ РФ з острова Зміїний

ЗСУ не залишили російським військовим вибору

1 липня 2022, 10:35
Поділіться публікацією:

Вихід російських військ із острова Зміїний – це "жест доброї волі", як стверджують самі росіяни, а вимушена необхідність. Якщо говорити прямо, то росіяни змушені були залишити українську Зміїну через постійні удари українських захисників. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Ні про який "жест доброї волі" не йдеться: справжня причина відходу військ РФ з острова Зміїний

Острів Зміїний. Фото: з відкритих джерел

У зведенні йдеться про те, що Міноборони Росії офіційно визнало, що вивело свої війська з острова Зміїний у північно-західній частині Чорного моря, при тому, що острів перебував під контролем росіян з першого дня повномасштабного вторгнення. Він розташований біля основних морських шляхів до Одеси та прилеглих до неї портів.

Британська розвідка зазначає, що останні дні ЗСУ суттєво активізувалися в ударах по Зміїному. Удари гасали ракетами, а також за допомогою безпілотників, крім того, українська армія використовувала протикорабельні ракети, щоб не підпускати до острова російські кораблі. У результаті російські військові без можливості поповнювати запаси. У британській розвідці наголошують, Росія пішла зі Зміїного через ізоляцію гарнізону і через вразливість його перед українськими ударами, ні про який "жест доброї волі" тут не йдеться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіянам після масованих ударів ЗСУ довелося рятуватися втечею з острова Зміїний. Щоправда, самі вони запевняють, що це "крок доброї волі" у рамках розблокування гуманітарного коридору у Чорному морі. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чому ця перемога є дуже важливою для України у війні проти Росії – що чекати далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини