Головна Новини Суспільство Війна з Росією Незважаючи на санкції РФ продовжує виробляти зброю: які країни постачають деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Незважаючи на санкції РФ продовжує виробляти зброю: які країни постачають деталі

Politico повідомляють, що є низка країн, які постачають важливі складові для виробництва зброї

12 січня 2024, 10:32
Поділіться публікацією:

Росії значною мірою вдається оминати санкції у сфері технологій. Це дозволяє Москві виробляти зброю та продовжувати війну проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Politico".

Незважаючи на санкції РФ продовжує виробляти зброю: які країни постачають деталі

Ракети. Фото: з відкритих джерел

Російський імпорт, на який наклали санкції США та союзники, з січня по жовтень минулого року становив близько 9 млрд доларів. Це лише на 10% менше, яке було до лютого 2022 року.

Росії необхідні товари для продовження бойових дій. Йдеться про мікрочіпи, датчики, навігаційні системи для виробництва зброї. Зокрема, ракет "Кинжал", розвідувальних та ударних дронів, включаючи "Шахеди".

Видання зазначає, що партнери України запровадили санкції щодо багатьох західних компонентів із 2800, знайдених в уламках російської зброї на полі бою.

Докладний аналіз показників російської торгівлі показує, що за перші 10 місяців минулого року західні компанії поставили 48% таких компонентів, а Китай – 45%.

Найбільшим постачальником технологій для військових товарів стала американська компанія Intel, за нею слідує китайська Huawei. Також у ТОП-10 увійшли американські компанії Analog Devices, AMD, Texas Instruments, IBM та Dell.

Дослідження показують, що Росії вдалося реконфігурувати свої ланцюжки поставок. Найбільше постачання тепер йде з Китаю, Гонконгу, Туреччини та ОАЕ.

Автори звіту "Проблеми застосування експортного контролю" рекомендують зміцнити корпоративну відповідальність та залучати приватний сектор. Також аналітики радять штрафувати тих, хто порушує чи обходить санкції проти РФ, усунути прогалини у політиці контролю за експортом та боротися з лазівками через треті країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Захід робить суперечливі заяви про війну в Україні: до чого схиляються США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини