Головна Новини Суспільство Війна з Росією Незабаром може бути прорив ворога оперативного масштабу: названо напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Незабаром може бути прорив ворога оперативного масштабу: названо напрямок

На Покровському напрямку ворог має просування, його не зупинили навіть річки

1 серпня 2024, 09:52 comments7642
Поділіться публікацією:

Російські окупанти на Покровському напрямку зуміли добитися тактичного вклинення в систему Сил оборони на напрямку Сокіл — Сергіївка, на глибину — до 6.5 км та на ширину по фронту — 7.5 км, а також — подолати там же бар’єрний рубіж по річці Вовча та річці Казений Торець, фактично, прорвавшись між ними, вздовж залізниці, яка веде з Авдіївки на Покровськ, розповідає військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

Незабаром може бути прорив ворога оперативного масштабу: названо напрямок

Війна в Україні

"На жаль, сподівання на те, що противника вдасться зупинити на рубежі по цим водним перешкодам — не виправдались", — додав експерт.

За його словами, стає очевидно, що передові підрозділи ЗСУ, в силу того, що поступаються противнику в силах та засобах, поки що не спроможні завадити нехай й повільному, але достатньо впевненому просування військ ворога.

"Більше того, протягом крайніх 1.5-2 тижнів, завдяки перегрупупванню та введенню у бій на цьому напрямку свого оперативного резерву командуванню УВ "Центр" вдалося наростити темпи свого просування на Покровському напрямку, і воно стало зростати", — додав експерт.

Наприклад, за його інформацією, ворог, очевидно, взяв під контроль район села Тимофіївка та прорвався по напрямкам Вовче — Веселе, Вовче — Желанне, а також у напрямку на села Сергіївка.

"На даний момент, очевидно противник вже повністю зайняв село Веселе, веде бій на північній та східній околицях села Желанне та знаходиться десь в 1.8 км від східної околиці села Сергіївки", — підкреслив Машовець.

Як підкреслив експерт, зараз ворог знаходиться дуже близько до того, щоб до кінця наступного місяця отримати прорив оперативного масштабу на Покровському напрямку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський назвав міста, які хоче захопити ворог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини