Головна Новини Суспільство Війна з Росією Невтішні новини з фронту: стало відомо, де ворог продавив оборону ЗСУ і просунувся вперед
commentss НОВИНИ Всі новини

Невтішні новини з фронту: стало відомо, де ворог продавив оборону ЗСУ і просунувся вперед

Продавлювання ворогом оборони ЗСУ може мати вкрай небезпечні наслідки, заявив в ефірі «Еспресо» військовий експерт Павло Лакійчук

27 червня 2024, 13:26 comments4284
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська досягли просування на Старомихайлівському напрямку фронту одразу на двох ділянках, заявив керівник програм безпеки Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", капітан першого рангу запасу ВМС України Павло Лакійчук.

Невтішні новини з фронту: стало відомо, де ворог продавив оборону ЗСУ і просунувся вперед

Війна в Україні

"Якщо говорити, що ситуація без змін, то це свідчить, що ситуація залишається важкою... Сьогодні маємо не дуже втішні новини південніше — це колишній Мар'янський напрямок, по іншому — Старомихайлівський, де ворог має просування ще на двох ділянках", — заявив експерт.

За його словами, росіяни використовують тактику тиску кількістю, що подекуди призводить до критичних наслідків для українських сил оборони. При цьому експерт відзначив, що кількість іноді переходить у якість. Таке продавлювання нашого фронту може мати дуже небезпечні наслідки, попередив Лакійчук.

Експерт також нагадав про важкі бої на Куп'янсько-Лиманському напрямку. За його словами, цей напрямок можна вважати другорядним, але те, що він є допоміжним ударом, не означає, що бої там менш жорстокі та менш запеклі. Лакійчук відзначив, що ворог продовжує намагатися розділити наші оборонні угруповання навпіл з метою їх подальшого розгрому, але поки що серйозного успіху не досяг.

Нагадаємо, портал "Коментарі" також розповідав про тривожну ситуацію на Торецькому напрямку. Минулого тижня окупанти здійснили успішний наступ на Торецьк, що стало можливим через незлагодженість під час ротації українських сил на Торецькому плацдармі. В результаті, росіяни змогли просунутися на 2 км вглиб українських позицій без значних втрат, що є нетиповим для таких операцій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини