Головна Новини Суспільство Війна з Росією Неуседа розповів, яка надія з'явилася в Європі щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Неуседа розповів, яка надія з'явилася в Європі щодо війни в Україні

Президент Литви заявив, що у Європі зростає розуміння того, що Росію потрібно перемогти в Україні

26 березня 2024, 07:48
Поділіться публікацією:

Європейські лідери дедалі згодніші з тим, що Росію потрібно перемогти в Україні. Інакше війна може загрожувати країнам ЄС. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Politico заявив президент Литви Гітанас Науседа.

Неуседа розповів, яка надія з'явилася в Європі щодо війни в Україні

Гітанас Науседа. Фото: з відкритих джерел

"Я думаю, що зростає розуміння того, що ми маємо перемогти Росію, бо інакше буде продовження цієї трагічної історії… Принаймні, я не бачу лідерів, які хотіли б зателефонувати Путіну (російському диктатору Володимиру Путіну – ред.), щоб поговорити про проблеми в Україні", — наголосив глава литовської держави.

За його словами, у Європі немає жодного лідера, окрім прем'єра Угорщини Віктора Орбана та прем'єра Словаччини Роберта Фіцо, які б довіряли російському диктатору.

"Якщо (Росія – ред.) зламає першу лінію оборони (в Україні – ред.), вони увійдуть і підуть за нами, і тоді буде друга лінія оборони", – додав президент.

Науседа наголосив, що Москва кидає виклик усім демократіям у Європі. Під загрозою Німеччина, Франція, Іспанія та навіть Португалія, яка знаходиться досить далеко від лінії фронту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер під час візиту в Україну заявив, що російський диктатор Володимир Путін найбільше боїться демократії, тому й розпочав війну проти нашої країни. Лише поразка Росії у її загарбницькій війні проти України може повалити диктатуру Володимира Путіна та допомогти самим росіянам, вважає видання Politico. Чи згодні з цими твердженнями? Чому, якщо Захід це розуміє, він не надає Україні достатньо і вчасно того, що допоможе нам здолати агресора? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини