Головна Новини Суспільство Війна з Росією Неопублікований звіт критикує аналіз Amnesty International, яка звинуватила українські війська
commentss НОВИНИ Всі новини

Неопублікований звіт критикує аналіз Amnesty International, яка звинуватила українські війська

Amnesty International вирішили не оприлюднювати експертну оцінку свого звіту про українські війська, які нібито наражали на небезпеку цивільне населення.

28 квітня 2023, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Правозахисна організація Amnesty International у серпні 2022 року опублікувала аналіз, де звинуватила українські війська, які нібито наражали на небезпеку цивільне населення. Такий звіт організації викликав міжнародну критику. Amnesty International замовили незалежну перевірку, яка мала б розглянути її звіт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NY Times.

Неопублікований звіт критикує аналіз Amnesty International, яка звинуватила українські війська

Експерти критикують аналіз Amnesty International. Фото з відкритих джерел

4 серпня Amnesty International звинуватила українські війська у створенні умов для цивільних осіб, які наражають їх на небезпеку, нібито розміщуючи солдатів для атак по російських позиціях неподалік населених пунктів. Росія, яка постійно обстрілює цивільне населення України використала цей звіт для себе, а Україна та міжнародні партнери засудили аналіз правозахисної організації.

Правління Amnesty International вирішило провести незалежну юридичну перевірку звіту. Експерти комісії заявили, що було правильно оцінювати не тільки агресора, а й захисника на дотримання законів війни. Таким чином експерти зазначили, що записи Amnesty свідчать про перебування українських сил поблизу цивільних об’єктів.

Однак, комісія з перевірки одноголосно дійшла висновку, що ключові висновки про порушення Україною міжнародного права у звіті Amnesty International були "недостатньо обґрунтованими" наявними доказами.

"Загальний наратив релізу від 4 серпня був написаний мовою, яка була двозначною, неточною та в деяких аспектах юридично сумнівною. Це особливо стосується початкових абзаців, які можна було б прочитати як такі, що натякають — хоча це не було наміром AI — що на системному чи загальному рівні українські сили були в основному або рівною мірою винні у смерті цивільних осіб внаслідок атаки Росії", — йдеться у аналізі експертів.

NY Times зазначає, що експертна комісія представила звіт для Amnesty International на початку лютого, але правління правозахисної організації вирішило не оприлюднювати його, а натомість використати його для внутрішньої роботи організації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представники країн ЄС розкритикували Росію перед її головуванням у Раді Безпеки.

Також "Коментарі" писали, що Пригожин відповів чи стоїть Вагнер за стратою українського військового.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини