Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Не геноцид": в Україні відповіли на суперечливу заяву ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не геноцид": в Україні відповіли на суперечливу заяву ООН

Після небажання представників ООН визнавати дії Росії геноцидом, в Україні зробили відповідну заяву

7 вересня 2023, 21:56
Поділіться публікацією:

ООН має бути реформована, вважає Уповноважений по правах людини Верховної Ради Дмитро Лубінець. Про це повідомляють "Коментарі".

"Не геноцид": в Україні відповіли на суперечливу заяву ООН

Штаб-квартира ООН в Нью-Йорку

"Ми вкотре бачимо, що Російська Федерація продовжує не просто вбивати цивільне населення, а вчиняє воєнний злочин, який повинен бути визнаний саме як геноцид української нації, — каже Дмитро Лубінець. - На жаль, ООН, яка фактично і відповідає не тільки за збір доказів, а за юридичне визнання, за політичні заяви, за конкретні дії по відношенню до країни, яка вчиняє подібні злочини, на жаль не робить нічого".

Раніше представники ООН заявили, що для юридичного трактування дій росіян в Україні як геноциду у комісії ООН поки що недостатньо доказів. Але експерти вивчають заяви у ЗМІ РФ, які можуть бути "підбурюванням до геноциду".

"Ми чудово усвідомлюємо занепокоєння та закиди щодо цього злочину. Тому ми досліджуємо це питання крок за кроком. Наразі ми не маємо достатніх доказів, що відповідають юридичній кваліфікації, передбаченій Конвенцією про геноцид", — сказав представник ООН Ерік Месе. Він нагадав, що для визнання геноциду треба довести намір злочинців "знищити певну групу" людей. А знищення "має бути фізичним чи біологічним".

Нагадаємо, що ООН створена за підсумками Другої світової країнами-переможницями. Нова організація стала аналогом довоєнної Ліги націй, яка припинила своє існування за результатами Другої світової. В новій організації країни переможниці — СРСР, США, Велика Британія, Франція та Китай — отримали право вето на будь-яке рішення Ради безпеки ООН. На сьогодні місце СРСР в Радбезі ООН зайнялав Росія, наполягаючи, що саме вона є спадкомницею Радянського Союзу. 

Тим часом, Столтенберг висміяв "експертів" з українського контрнаступу.

У ЄС розповіли, чи видаватимуть Україні ухилянтів.

А перша леді відверто розповіла, чи дає поради Зеленському



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 вересня 2023, 21:26

Так показали приклад, почали б самі змінюватись та реформуватись. Стосовно прикладів почніть з Біблії. З поведінки Божого народу. Каїн вбив Авеля. Брати продали брата Йосифа у рабство. На землі яку юдеям дав Бог треба було знищити всі народи які там жили. Вбили Божого сина, а перед цим вирішили що розбійник варава важливіше Христа. Зараз до Палестини додали Україну. Чи був в історії найбільш ганебний та кривавий народ?


Новини