Головна Новини Суспільство Війна з Росією Недолугі командири самі «знищують» підрозділи і допускають втрату позицій: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Недолугі командири самі «знищують» підрозділи і допускають втрату позицій: про що мова

Військовий Олександр Карп’юк розповів, що окремі командири своїми недолугими рішеннями знищують підрозділи

4 липня 2024, 14:17
Поділіться публікацією:

Військовий Олександр Карпюк розповів про проблему, яка є на фронті, а саме те, що деякі командири не спроможні оцінити боєздатність своїх бійців.

Недолугі командири самі «знищують» підрозділи і допускають втрату позицій: про що мова

Війна в Україні

"Командир отримує поповнення, вмотивовані хлопці, рекси, все гуд. Починається робота, рекси йдуть хоч в вогонь, хоч у штурм, і командир починає їх використовувати, щоб давати наверх результати. Підвищення активності підрозділу приводить до швидкого підвищення кількості поранених/загиблих", — відзначає військовий.

Далі підрозділ починають поповнювати аби-ким, тобто тилові військові, які приходять, уже не можуть воювати, як "рекси". При цьому наступний склад підроздіду вже по боєздатності нижче, ніж був попередній, який без розуму використали, бо думали, що постійно буде поповнення бійцями такої ж якості.

"Через декілька місяців таких ітерацій підрозділ деградує та не можу тримати ділянку. Він і по людській якості, і по вмотивованості, дуже відрізняється від попереднього складу. Особливо по демотивованості. Але командири продовжують нарізати їм задачі, як "рексам". Результат – втрачені позиції", — заявив військовий.

За його словами, на деяких ділянках адекватні командири які бережуть особовий склад, просто потроху відступають, тому що розуміють що немає людей та якості цих людей, щоб відбивати позиції назад.

"І так, треба нарешті нагадати деяким командирам, що людський ресурс вичерпний. Ви можете ху*сосити свій підрозділ скільки завгодно, але іншого у вас немає. І якщо ви про*бете цих в тупорилих задачах — то наступна ітерація буде ще гірше. Але ще і без бойового досвіду", — підкреслив Карп’юк.

На його думку, підвищення КПД підрозділів повинно бути за допомогою покращення координації, більш ефективного використання вогневих засобів та розуміння реальних можливостей свого підрозділу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про критичну ситуацію на Вугледарському напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини