Головна Новини Суспільство Війна з Росією Небезпечний сигнал: в ISW розповіли, чи загрожує Україні вторгнення з Придністров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечний сигнал: в ISW розповіли, чи загрожує Україні вторгнення з Придністров'я

Аналітики ISW вважають, що Україні не загрожує вторгнення з Придністров'я

24 лютого 2024, 10:18
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день російське угруповання військ, зосереджене у Придністров'ї, не становить для України військової загрози. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли в Інституті вивчення війни (ISW).

Небезпечний сигнал: в ISW розповіли, чи загрожує Україні вторгнення з Придністров'я

Придністров'я. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти цитують заяви українських офіційних осіб, які заявили, що ймовірність наземного нападу Росії на Україну з території Придністров'я, проросійського сепаратистського регіону Молдови, є низькою після повідомлень про те, що влада Придністров'я може закликати або організувати референдум про приєднання до Росії 28 лютого.

Прес-секретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила 23 лютого, що заяви про те, що влада Придністров'я закликатиме до російської анексії, має на меті "розхитати" інформаційний простір і створити соціально-політичну напругу.

Крім того, представник Головного управління військової розвідки (ГУР) Андрій Юсов заявив, що інформація про те, що влада Придністров'я закликатиме до російської анексії, є "непідтвердженою".

У звіті зазначається, що ISW не помітив жодних ознак того, що обмежене російське угруповання військ у Придністров'ї може спробувати провести наземну операцію, яка могла б загрожувати Україні, і ISW не вважає, що це угруповання здатне розпочати повноцінну наземну операцію проти України.

При цьому в ISW зазначили, що офіційні особи Придністров'я можуть закликати до проведення референдуму щодо приєднання до Росії для підтримки російських гібридних операцій, спрямованих на політичну та соціальну дестабілізацію Молдови. Однак це попередження стосувалося загрози стабільності Молдови, а не ситуації в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи наважиться РФ на анексію Придністров'я: що стоїть за цими чутками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини