Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не врятує навіть мандат: кому з нардепів загрожує до 15 років за ґратами
commentss НОВИНИ Всі новини

Не врятує навіть мандат: кому з нардепів загрожує до 15 років за ґратами

Олександр Дубинський постане перед судом

16 вересня 2024, 13:32 comments1568
Поділіться публікацією:

Добігло кінця розслідування справи нардепа Олександра Дубинського та чотирьох його спільників. Як передає портал "Коментарі", в Офісі генпрокурора повідомляють, що їх звинувачують у держзраді та створенні злочинного угруповання.

Не врятує навіть мандат: кому з нардепів загрожує до 15 років за ґратами

Дубінський постане перед судом. Фото з відкритих джерел

Слідство з'ясувало, що угруповання було сформоване двома російськими військовими з Генштабу РФ. Крім чинного нардепа Дубинського до неї увійшли колишній парламентарій та екс-прокурор, імена яких не називаються. Їм було поставлено чітке завдання – всіма способами розхитувати українське суспільство та дискредитувати країну на міжнародній арені.

Слідчі мають докази того, що Олександр Дубинський поширював російські пропагандистські наративи, зокрема про найвище політичне керівництво України. За підривну діяльність він отримував солідну фінансову винагороду від Москви – фінансування мережі сягало понад $10 млн.

За даними правоохоронців, у 2019 році нардеп Дубинський та його колишній колега організували спільну прес-конференцію. На ній вони поширювали інформацію про нібито "міжнародну корупцію посадових осіб США". А у червні 2020 року вже колишній нардеп та екс-прокурор провели конференцію, на якій обґрунтовували фейки на користь Кремля.

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії колишній нардеп та прокурор виїхали з України та ховаються від правосуддя. А Дубинському втекти не вдалося — 13 листопада 2023 йому повідомили про підозру, а вже 14 взяли під варту.

Через місяць адвокати нардепа заявили, що його двічі побили камерою СІЗО та попросили перевести Дубинського.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з'явилася нова інформація про можливе побиття Дубинського у СІЗО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини