Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не в грошах справа: чому Україна досі не має достатньої кількості засобів ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Не в грошах справа: чому Україна досі не має достатньої кількості засобів ППО

Щоб закрити небо над Україною потрібна колосальна кількість озброєння

10 серпня 2023, 16:50 comments2444
Поділіться публікацією:

Навіть маючи необхідні суми грошей Україна не може взяти та придбати у вільному доступі системи ППО. Йдеться про технологічну зброю, на придбання якої потрібен спеціальний дозвіл тих країн, які її виробляють. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Повітряних сил ЗСУ України Юрій Ігнат.

Не в грошах справа: чому Україна досі не має достатньої кількості засобів ППО

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Спікер зазначив, коли є схвалення урядів країн, які виробляють дану зброю, тоді з'являється можливість її придбати. Тому всі заяви про те, що уряд України тягне із закупівлею засобів ППО Юрій Ігнат називає маніпуляціями.

"Вони помиляються, коли кажуть, що можна було за ці гроші купити ППО. Це маніпуляція, не можна піти до супермаркету та купити ППО чи винищувач. Таких супермаркетів немає, це технологічна зброя, яку продають за погодженням урядів країн", — заявив Юрій Ігнат.

Спікер нагадав, що Україна має дуже велику територію і для того, щоб усю її щільно закрити – потрібна просто колосальна кількість озброєння. За словами Юрія Ігната, йдеться навіть не про десятки, а про сотні різного зразка систем озброєння.

Юрій Ігнат також зазначив, що система ППО значно посилиться, якщо вдасться якнайбільше отримати західних систем озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна дронів у серпні явно вийшла на новий рівень. З боку росіян ми бачимо звичні нальоти з використанням різного виду БПЛА, але з традиційним наголосом на "Шахеди". З боку України були атаки морськими дронами по російському десантному кораблю "Оленьогірський гірник" і підсанкційному нафтовому танкеру країни-агресора SIG. Практично щодня з'являються нові дані про атаки за допомогою безпілотників тимчасово окупованого Криму. Все частіше БПЛА залітають до Москви та Підмосков'я. Про що говорить нарощування саме цієї компоненти війни? Як ситуація з атаками дронів може розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини