Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не тільки "Ямал" та "Азов": у ВМС натякнули на ураження ще одного корабля РФ у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки "Ямал" та "Азов": у ВМС натякнули на ураження ще одного корабля РФ у Криму

У ВМС не виключили ураження корабля "Іван Хурс"

25 березня 2024, 10:37
Поділіться публікацією:

Під час удару по тимчасово окупованому Криму 23 березня міг бути пошкоджений ще один російський корабель — "Іван Хурс". Він може стати третім у списку після пошкодження БДК "Ямал" та "Азов". Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

Не тільки "Ямал" та "Азов": у ВМС натякнули на ураження ще одного корабля РФ у Криму

Корабель "Іван Хурс". Фото з відкритих джерел

"Ця інформація (про пошкодження кораблів РФ, — ред.) вимагає деякого часу для того, щоб її верифікувати повністю. Ми її подаємо також виважено. Я сьогодні лише вранці підтвердив, що обидва кораблі ("Ямал" та "Азов" — ред.) пошкоджено. Наразі так само стоїть питання про пошкодження "Івана Хурса". Ця інформація також верифікується", — зазначив Дмитро Плетенчук.

За його словами, є така підозра, що цей корабель також отримав ушкодження.

"Станом на даний момент можемо підтвердити, що обидві БДК отримали пошкодження, їх характер встановлюється, один з них одразу вирушив на ремонт", — додав речник.

Коментуючи важливість ураження кораблів РФ, Плетенчук зазначив, що з 13 кораблів РФ до початку повномасштабного вторгнення, у строю залишається три.

"Іван Хурс" проекту 18280 (судно зв'язку) — російський середній розвідувальний корабель ближньої, далекої морської та океанської зони. Перший серійний та один з двох кораблів проекту 18280. У завдання корабля входить забезпечення зв'язку та управління флотом, ведення радіорозвідки та радіоелектронної боротьби. Корабель названо на честь начальника Розвідувального управління Головного штабу ВМФ СРСР у 1979-1987 роках – віце-адмірала Івана Хурса.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 23 та 24 березня мешканці Криму повідомили та публікували відео з вибухами у Криму, у тому числі у Севастополі. У Центрі стратегічних комунікацій офіційно підтвердили вдалі дії українських сил та заявили про ураження двох російських кораблів та об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини