Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не тільки Іран: у Росії вперше публічно назвали країну, яка постачає Москві БПЛА
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Іран: у Росії вперше публічно назвали країну, яка постачає Москві БПЛА

У російському уряді заявили, що одержують безпілотники з Китаю

16 жовтня 2023, 14:40
Поділіться публікацією:

Практично всі імпортні безпілотники, які сьогодні має Росія, були поставлені з Китаю. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив глава Мінфіну РФ Антон Силуанов.

Не тільки Іран: у Росії вперше публічно назвали країну, яка постачає Москві БПЛА

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

Виступаючи на засіданні комітету Держдуми з бюджету та податків, Силуанов фактично вперше за часи широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну на публічному рівні відкрив інформацію про джерело поставок до Росії безпілотних літальних апаратів.

"Сьогодні безпілотники здебільшого всі з Китайської народної Республіки. Вдячні нашим партнерам. Але треба розвивати власну ресурсну базу і необхідні гроші виділені", — зазначив міністр.

За його словами, зараз Росія сподівається на запуск власного виробництва безпілотників. Саме тому уряд дає старт новому нацпроекту щодо розвитку власної безпілотної бази. Завдання таке, щоб 41% усіх безпілотників до 2025 року були з маркою "Зроблено в Росії", наголосив Силуанов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'явилися подробиці майбутнього путінського візиту до Китайської Народної Республіки (КНР), наміченого на жовтень. Відомо, що супроводжуватимуть його керівники "Газпрому" та "Роснафти" – Олексій Міллер та Ігор Сєчін. Які очікування від візиту Путіна до Сі Цзіньпіна? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — міністр закордонних справ Китаю Ван І приїхав із візитом до Москви, де зустрівся із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. У ході переговорів Ван І підкреслив, що погляди Китаю та Росії збігаються у врегулюванні війни в Україні та відрізняються від позиції США. Про це повідомляє The Guardian.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини