Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не тільки Авдіївка: окупанти наступають ще на два населені пункти на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Авдіївка: окупанти наступають ще на два населені пункти на Донбасі

За інформацією Олександра Сирського, окупанти намагаються розвинути наступ на Часів Яр і в напрямку Сіверська

27 січня 2024, 07:42 comments1223
Поділіться публікацією:

На фронті на сході України оперативна ситуація залишається складною. Російські окупанти збільшують інтенсивність наступальних процесів на Сіверському і Бахмутському напрямах. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Telegram-каналі повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Не тільки Авдіївка: окупанти наступають ще на два населені пункти на Донбасі

Олександр Сирський. Фото: із відкритих джерел

Генерал розповів, що на Сіверському напрямку інтервенти продовжують наступальні дії з метою покращити своє тактичне становище та створити умови для розвитку наступу у напрямку Сіверська.

"Силами штурмових груп за активної підтримки мінометних та артилерійських розрахунків намагається безуспішно атакувати за напрямом Кремінна, Григорівка", — зазначив Сирський.

При цьому генерал зазначив, що противник свої невдачі у наступальних діях компенсує збільшенням інтенсивності вогневого впливу.

"Зокрема, протягом двох останніх днів активно обстрілює місто з реактивної артилерії, застосовує удари авіації та дронів-камікадзе", — повідомив він.

На Бахмутському напрямку окупанти ведуть наступальні дії, намагаючись прорвати оборону українських захисників на північ і на захід від Бахмута, і розвинути наступ на Часів Яр.

Сирський додав, що ворог проводить перегрупування своїх сил та коштів, та застосовує підрозділи "добровольчого корпусу". Також противник безуспішно намагається відновити втрачене становище у районах Кліщіївки та Андріївки.

"Через відсутність тактичних успіхів на окремих напрямках ворог тимчасово перейшов до оборонних дій, натомість утримує штурмові групи у готовності до ведення наступальних дій", — розповів генерал-полковник.

При цьому Сирський зазначив, що штаби Сил оборони та командири "вчасно реагують на будь-які зміни оперативної ситуації".

У ході відвідування позиції військових на Східному фронті було спільно проведено оцінку "запропонованих рішень щодо подальших дій".

"Уточнили окремі завдання та ухвалили низку рішень для підвищення результативності вогневої поразки ворога. Наразі робимо ставку на виявлення важливих об'єктів окупантів засобами розвідки, завдання точних вогневих ударів, застосування дронів-камікадзе та захисту наших позицій за допомогою радіоелектронної боротьби", — повідомив Сирський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кому вигідна сьогоднішня ситуація у війні: що і коли може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/osirskiy/554
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини