Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не слухав порад: ЗМІ написали про розбіжності між Залужним і Пентагоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Не слухав порад: ЗМІ написали про розбіжності між Залужним і Пентагоном

Залужний відмовлявся прислухатися до рекомендацій Пентагону у ході літнього контрнаступу

8 лютого 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

Колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не прислухався до рекомендацій американських військових під час літнього контрнаступу, який закінчився провалом.

Не слухав порад: ЗМІ написали про розбіжності між Залужним і Пентагоном

Зеленський звільнив Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Як пише видання Politico, між Залужним і Пентагоном існувала серйозна напруженість з приводу того, як слід проводити контрнаступ.

"Пентагон наполягав на тому, щоб українські війська здійснили один потужний прорив у тому напрямку, де американські штабні офіцери вважали це можливим. Натомість Київ почав наступ одразу в кількох напрямках. Після кількох тижнів суперечок стало очевидно, що українці взагалі не хочуть прислухатися до порад США. В українському Генштабі вирішили, що американські військові не можуть їм нічого запропонувати в плані порад", — пише Politico.

Видання також зазначає, що конфлікт між Зеленським і Залужним лише ускладнював проблеми в Конгресі США щодо затвердження нової макрофінансової допомоги для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні до керівництва Збройними силами України приступає нова управлінська команда, про це у своєму зверненні повідомив президент Володимир Зеленський. Президент повідомив, що призначив новим Головнокомандувачем ЗСУ командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний після зустрічі із Володимиром Зеленським повідомив, що завдання у війні змінюються, тому треба адаптуватися до нових реалій. За його словами, прийнято рішення про необхідність зміни стратегії. Після зустрічі з президентом Залужний пішов у відставку. Він подякував усім, хто поруч — команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини