Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не план перемоги Зеленського: ЗМІ дізналися, який план завершення війни в Україні просувають у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Не план перемоги Зеленського: ЗМІ дізналися, який план завершення війни в Україні просувають у США

За інформацією Reuters, Бразилія хоче заручитися підтримкою якнайбільшої кількості країн Глобального Півдня

сьогодні, 09:55
Поділіться публікацією:

Представники Бразилії прибули в Нью-Йорку з конкретною метою – спробувати просунути бразильсько-китайський мирний план, заручившись підтримкою представників країн Глобального Півдня. Бразилія сподівається, що об'єднаний Глобальний Південь виступить за якнайшвидші переговори з РФ української сторони для досягнення миру за сценарієм Бразилії та Китаю. Президент Бразилії Лула да Сілва під час відкриття засідання Генеральної асамблеї ООН презентував бразильсько-китайський "мирний план". Як передає портал "Коментарі", про це пише Reuters.

Не план перемоги Зеленського: ЗМІ дізналися, який план завершення війни в Україні просувають у США

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Цитуючи бразильських дипломатів ЗМІ зазначає, радник глави Бразилії із зовнішньої політики Селсу Аморім добиватиметься підтримки плану від представників 20 держав Глобального Півдня на їхній зустрічі в Нью-Йорку в п'ятницю.

На заході будуть присутні, зокрема, представники Об'єднаних Арабських Еміратів, Мексики, Південної Африки, Саудівської Аравії, Індонезії, Єгипту та Колумбії.

ЗМІ стало відомо, що Бразилія хоче вислухати, що можуть запропонувати ці країни, створити критичну масу та розглянути ці пункти.

Варто зазначити, що головна суть китайсько-бразильського мирного плану полягає в тому, щоб закликати Київ та Москву до відновлення прямого діалогу, деескалації. Але що важливо, при цьому ніхто не вимагає від Москви відведення російських військ з української території.

Читайте також на порталі "Коментарі" – глава української держави Володимир Зеленський, який зараз перебуває в США, де проводить консультації з партнерами, презентуючи план перемоги, пояснив, чи є у плані пункти, які зобов'язують Київ розпочати переговори з Москвою. Своє пояснення український лідер озвучив під час інтерв'ю каналу ABC News.

Також видання "Коментарі" повідомляло – обмін українських територій на мир: президент Чехії пояснив, що він мав на увазі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини