Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не масштабний наступ: у Міноборони назвали ціль, яку РФ зараз намагається досягти на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Не масштабний наступ: у Міноборони назвали ціль, яку РФ зараз намагається досягти на фронті

Ганна Маляр заявила, що мета окупантів зараз полягає у виснаженні ЗСУ

13 січня 2024, 10:40 comments19175
Поділіться публікацією:

Масштабний наступ російських окупаційних військ на сході України, про який ще кілька місяців тому писали ЗМІ, насправді захлинувся. Наразі росіяни обрали другу тактику, їхня мета зараз – максимально нас виснажити, щоб ЗСУ не могли створити запаси боєприпасів, не могли підготувати техніку та морально зламалися. Окупанти діють так, щоб українські війська не встигали відновлюватись. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку у себе в Telegram озвучила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Не масштабний наступ: у Міноборони назвали ціль, яку РФ зараз намагається досягти на фронті

Ганна Маляр. Фото: з відкритих джерел

Заступник міністра зазначила, захисники України відбивають потужні атаки та знищують окупантів, але у ворога є ресурси. Вони швидко відновлюють людей та техніку. Щоправда, людей їм доводиться заощаджувати.

Щодо кількості обстрілів, то, за словами Ганни Маляр, їх не менше – буває до тисячі на день, але боєприпасів росіяни почали використовувати трохи менше.

"Якщо вважати співвідношення використаних боєприпасів, то вони зберігають перевагу в 6-8 разів. Іноді буває і в 7-10 разів більше – залежить від дня, погоди та ситуації", – розповіла заступник міністра.

Вона додала, що на сході України росіяни використовують тактику дій малими штурмовими групами. Це насправді тактика Вагнера. Таким чином, вони заощаджують свій особовий склад, а для знищення такої групи використовується стільки ж боєприпасів, як і для великих груп.

"Окупанти докладатимуть усіх зусиль, щоб "дотиснути" Авдіївку та дійти до Куп'янська. Для них це важливо не так у військовому сенсі, як для пропагандистських цілей та моральної підтримки власної армії", – прогнозують у Міноборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупаційні війська продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На тлі того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини