Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не лише ЗСУ готуються до контрнаступу: навіщо Кремль формує спецпідрозділи "Шторм Z"
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише ЗСУ готуються до контрнаступу: навіщо Кремль формує спецпідрозділи "Шторм Z"

Їх планують задіяти на передовій, ймовірно, вздовж лінії фронту Авдіївка – Донецьк

7 квітня 2023, 07:50 comments1910
Поділіться публікацією:

Росія формує із резервістів спецпідрозділу "Шторм Z" для ведення міських боїв. Їх створюють поза структурою звичайних армійських підрозділів і потім "комбінують" із уже існуючими полками та бригадами. Йдеться про нові загони, які планують задіяти у складі 8-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ), 1-го армійського корпусу (формувань "ДНР"). Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Не лише ЗСУ готуються до контрнаступу: навіщо Кремль формує спецпідрозділи "Шторм Z"

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У звіті відомство посилається на захоплений документ армії РФ, який оприлюднив український офіцер запасу 6 квітня. У ньому докладно описується набір особового складу таких загонів та його основна діяльність.

Так, кожна рота складається зі 100 осіб особового складу, розбитих на чотири штурмові загони (по 10 осіб), чотири загони вогневої підтримки (по 10 осіб), командний підрозділ роти з 2 осіб, саперну групу з 5 осіб, розвідку з 8 осіб, групу медичної евакуації із трьох осіб та екіпажем БПЛА із 2 осіб.

В ISW наголошують, що створенням таких спецпідрозділів поза армійським корпусом Міноборони РФ фактично руйнує військову структуру власної армії.

"Роти "Шторм Z" призначені для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих та стратегічних об'єктів, таких як опорні пункти, командні пункти та вузли зв'язку", — йдеться у звіті.

Також український офіцер запасу зазначив, що на тренування цих спецзагонів відведено не більше 10-15 днів перед тим, як їх кинуть на передову.

Ймовірно, роти "Шторм Z" розгорнуті вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк для підтримки невдалих наступальних дій Південного військового округу (ППО). Створення цих підрозділів передбачається і в окремих бригадах 1-го армійського корпусу (сил "ДНР"), а також у складі 150-ї мотострілецької дивізії (у складі 8-ї загальновійськової армії).

Читайте також на порталі "Коментарі" — переговори з Росією щодо Криму можливі: у Зеленського зробили нову заяву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини