Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не лише Вовчанськ: де росіяни намагаються прорватися на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Вовчанськ: де росіяни намагаються прорватися на Харківщині

У Нацгвардії розповіли, що росіяни не залишають спроб прорватися до села Липці, що на Харківщині

23 травня 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Противник продовжує залучати групи піхоти для спроб прориву, зокрема у бік села Липці в Харківській області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Нацгвардії Руслан Музичук.

Не лише Вовчанськ: де росіяни намагаються прорватися на Харківщині

Наступ Росії. Фото: з відкритих джерел

Військовий зазначив, що на Харківському напрямку за останні дні великої кількості зіткнень немає. Ворог продовжує залучати групи піхоти для спроб прориву, зокрема у бік села Липці, але їх виявляють та знищують.

За його словами, характерним є застосування ворогом великої кількості авіації для завдання ударів КАБами, щоб руйнувати населені пункти та українські оборонні позиції, на ділянках, де ворог намагається досягти успіху.

"Загалом просування ворога на Харківщині немає за останню добу", — зазначив Музичук.

Представник Нацгвардії розповів, що найбільша активність ворога була минулої доби на Покровському та Курахівському напрямках – майже третина всіх зіткнень. Також були спроби ворога прорватися на Харківщині.

"Активність на інших ділянках фронту, у тому числі в районі Часового Яру, суттєво не знижувалась. Ворог намагався тримати всю лінію оборони у напрузі", — додав Музичук.

За його словами, ворог застосовує бронетехніку на Куп'янському та Лиманському напрямках. Зокрема, на Лиманському напрямку наші гвардійці протягом тижня знищили 4 танки, з яких три мали додатковий захист – металеві навіси, щоб зберегти їх від поразки FPV, але їм це не допомогло.

Музичук розповів, що російські окупанти на південному напрямку, зокрема Оріхівському, застосовують легкоброньовану або легку автомобільну техніку, а також мотоцикли.

Читайте також на порталі "Коментарі" – росіяни повернуться до старої стратегії: де наступатиме ворог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини