Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не лише військовий: Зеленський назвав ще один шлях деокупації Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише військовий: Зеленський назвав ще один шлях деокупації Криму

За словами президента України, без повернення територій Донбасу та Криму сталого світу в Україні не буде

1 вересня 2023, 16:30
Поділіться публікацією:

Є військовий та дипломатичний шлях звільнення Криму. Але ключовим тут є те, які будуть умови на момент ухвалення рішення – яким способом скористатися. Якщо Росія добровільно погодиться покинути Крим – тоді включатиметься дипломатичний сценарій. Якщо ж такого не станеться, то доведеться розглядати виключно військовий сценарій звільнення півострова. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку президент України Володимир Зеленський озвучив на відкритті бізнес-форуму європейського будинку Амброзетті.

Не лише військовий: Зеленський назвав ще один шлях деокупації Криму

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Це можна вирішити дипломатичним чи військовим шляхом. Якщо російські війська покинуть півострів без подальшого тиску, це врятує життя", — заявив глава української держави.

Він також додав, допоки не буде поставлена крапка у питанні деокупації Криму та Донбасу – говорити про стійкий мир в Україні, як і на всьому європейському континенті не доводиться. Україна та її міжнародні партнери ніколи не визнають, що наразі Росія має права на захоплені українські території. Отже, через це у світі триватиме хаос та нерозуміння, що буде завтра.

Зазначимо, у британській розвідці заявили, що Москва щосили намагається захистити головний символ окупації Криму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в інтерв'ю RTP президент України Володимир Зеленський не дав чіткої відповіді, чи братиме він участь у президентських виборах 2024 року, на проведенні яких наполягають західні союзники. Але наголосив, що, якщо триватиме війна, а вибори відбудуться, він не залишить свою державу, бо "є гарантом Конституції". З чого багато хто зробив висновок, що на другий термін Зеленський точно спробує піти. Яка ймовірність, що 2024 рік стане роком виборів в Україні? Чи Зеленський стане балотуватися знову? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини