Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не лише Донецька та Луганська: у США назвали область, яку Путін теж хоче захопити
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Донецька та Луганська: у США назвали область, яку Путін теж хоче захопити

Аналітики американського Інституту вивчення війни вказали на спроби російських окупантів просунутися в Харківській області

30 червня 2022, 10:35 comments1592
Поділіться публікацією:

Найбільше російські війська наступають у Донецькій та Луганській областях, що відповідає спочатку заявленій Кремлем меті – виходу на адміністративні кордони цих областей. Але є велика активність російських військ у Харківській області. Російські загарбники продовжують спроби наступати на населені пункти на північ від Харкова. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни.

Не лише Донецька та Луганська: у США назвали область, яку Путін теж хоче захопити

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У зведенні йдеться про те, що російські підрозділи перенаправили на другорядні напрямки, щоб прискорити захоплення територій Донецької та Луганської областей.

При цьому аналітики вказали, що війська РФ 29 червня провели штурм Дементіївки, яка знаходиться приблизно в 15 км на північ від Харкова. Самі окупанти стверджують, що наступ був вдалим. У свою чергу, голова Харківської ОВА Олег Синегубов спростував цю інформацію, повідомивши, що українські бійці відбили атаку.

У зв'язку з цим у ISW вважають, що контроль над населеними пунктами в Харківській області вздовж лінії фронту є дуже спірним.

Крім того, окупанти вели бої за Великими Проходами, Цупівкою, Розплідником та Російською Лозовою, а також обстрілювали Харків.

"Постійні бої за контроль над такими населеними пунктами на північ від Харкова наводять на думку, що хоча кремль стверджує, що віддає пріоритет захопленню Донбасу, він також прагне встановити контроль над українською територією за межами Донецької та Луганської областей", – зазначено у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ знову рознесли окупантів на Зміїному та знищили багато техніки РФ на півдні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Росії Володимир Путін цинічно прокоментував теракт у Кременчуці. Хазяїн Кремля запевняє, що російські окупанти не б'ють по цивільних об'єктах в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини