Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не існує мирного плану: посланець Папи після візиту до Москви зробив нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Не існує мирного плану: посланець Папи після візиту до Москви зробив нову заяву

Посланець Папи після візиту до Москви приречено заявив, що не існує мирного плану щодо припинення війни в Україні

3 липня 2023, 08:27 comments1061
Поділіться публікацією:

Спецпредставник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі після візиту до Москви заявив, що Ватикан не має жодного мирного плану щодо припинення війни в Україні. Мабуть, не досягнувши бажаних цілей під час візиту, спецпредставник заявив, що його головну місію було побудовано виключно на гуманітарних питаннях. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Не існує мирного плану: посланець Папи після візиту до Москви зробив нову заяву

Спецпредставник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі

"Не існує мирного плану, не існує посередництва... Існує велике прагнення, щоб насильство припинилося і щоб людське життя можна було зберегти, починаючи з захисту найменших", – заявив Маттео Дзуппі.

Спецпредставник понтифіка додав, він відвідував столицю Росії для того, щоб предметно обговорити низку гуманітарних питань. Під час переговорів з офіційними особами РФ про жодні мирні плани припинення бойових дій на території України не йшлося.

Цього тижня Дзуппі зустрівся в Москві з одним із радників президента Володимира Путіна Юрієм Ушаковим та головою Російської православної церкви патріархом Кирилом. Раніше у червні він також відвідав Київ для переговорів із президентом Володимиром Зеленським.

За словами представника Папи, всі зустрічі "були важливими, особливо у гуманітарних аспектах, на яких ми зосередилися".

Дзуппі додав, що найближчими днями зустрінеться з Папою Франциском, щоб обговорити результати проведених зустрічей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — видання The Washington Post, посилаючись на інформацію, нібито отриману після таємного червневого візиту глави ЦРУ Вільяма Бернса до Києва, повідомляє, що після настання, закріпившись на певних позиціях, Україна може запропонувати Росії перемир'я. Як оцінюєте це повідомлення? Про що воно говорить? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини