Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не Харків: критична ситуація на фронті створила ризик для великого міста України
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Харків: критична ситуація на фронті створила ризик для великого міста України

Росіяни активізувалися біля Покровська і на інших напрямках на Донбасі, і це може створювати серйозну небезпеку, зокрема, для одного з обласних центрів.

2 вересня 2024, 20:55 comments1103
Поділіться публікацією:

 OSINT-аналітик і журналіст Bild Юліан Рьопке повідомив, що ситуація на сході України залишається критичною і продовжує погіршуватися. Російські війська сконцентрували зусилля на захопленні міста Покровськ у Донецькій області, одночасно активізуючи бойові дії вздовж 50 км лінії фронту на південь до Вугледара. Активність також зафіксовано поблизу Торецька і Часового Яру, а російські загарбники вперше за останні два роки просунулися в Луганську та на сході Харківської області.

Не Харків: критична ситуація на фронті створила ризик для великого міста України

Ситуація на фронті (фото з відкритих джерел)

Рьопке підкреслив, що українська армія стикається з низкою викликів, таких як значна операція на Курщині, брак досвідчених солдатів і недостатня кількість кваліфікованих командирів. Крім того, підтримка Заходу в частині зброї та боєприпасів є недостатньою для теперішніх потреб.

Проте, за словами аналітика, російська армія також має значні проблеми, які створюють труднощі для її просування. Російська сторона перебуває у складній ситуації, що нагадує хаос літа 2022 року.

"Загалом, проблеми зараз настільки великі, що сама Росія божеволіє від власних проблем швидше, ніж з літа 2022 року", – написав він.

Особливе занепокоєння викликає можливість загрози для міста Дніпро через швидке просування російських сил на Донеччині. За словами Рьопке, українські військові вже морально готуються до оборони цього ключового міста.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що російські війська призупинили наступ на Покровському та Торецькому напрямках. Ситуація на фронті залишається напруженою, особливо на Покровському та Торецькому напрямках, проте останні дві доби просування російських військ на цих дільницях не зафіксовано. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу із прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схофом.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини