Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не дика нестача бійців: військовий розповів, чому ворог швидко просувається під Покровськом
commentss НОВИНИ Всі новини

Не дика нестача бійців: військовий розповів, чому ворог швидко просувається під Покровськом

Військові відзначають, що ворог швидко просувається на Покровському напрямку, бо ЗСУ гостро бракує боєприпасів

16 вересня 2024, 12:49
Поділіться публікацією:

Військовий Ігор Луценко відзначає, що він ще кілька тижнів тому казав, що ще одна причина неприємно швидкого просування на Захід лінії фронту в районі Покровська — це дефіцит мін. Зараз про факт недодачі мін на найгарячіші ділянки фронту почали активніше говорити інші військові, додає він.

Не дика нестача бійців: військовий розповів, чому ворог швидко просувається під Покровськом

Покровськ

"Безумовно, у нас дика нестача бійців на передовій, і це тема, котра заслуговує на відверту дискусію серед українців. Але люди мало що зроблять, коли у них обмаль зброї", — підкреслив Луценко.

За його інформацією, зараз російські загарбники лізуть вперед піхотою, проти якої дешевим і надійним засобом є саме міномет, бо 155мм — це занадто дорого.

"Але набої до нього нині — колосальний дефіцит. Самими лише дронами вибивати росіян, котрі миттєво зарилися під деревами у посадці — справа дуже непроста", — говорить військовий.

На щастя, додає він, Україна може виготовляти міни у великих кількостях, це не такий складний продукт, як снаряди на 155мм. Дивно, чому при наявності фінансування в бюджеті з ними така зараз біда, говорить Луценко.

"З мінним голодом треба щось робити. Щоб було вдосталь мін, потрібна увага перших осіб, щоб була така увага — потрібен розголос", — підсумував військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що мтаном на зараз свої головні зусилля російські окупанти сконцентрували не на Покровському напрямку, а на районі міста Селідове та південніше, Ситуація саме на цій ділянці фронту набуває для Сил оборони загрозливого характеру. російські окупанти повністю зайняли село Галицинівка, ведуть бої за Желанне Перше та Українськ, мають просування по напрямку Красногорівка — Гостре та Красногорівка — Олександропіль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини