Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не було ні мін, ні ударів Стугною, ні зубів дракона: чому оборона ЗСУ деградує
commentss НОВИНИ Всі новини

Не було ні мін, ні ударів Стугною, ні зубів дракона: чому оборона ЗСУ деградує

Накат на Шахтарське мав стати пеклом для ворога, але оборона ВСУ не спрацювала

сьогодні, 12:30
Поділіться публікацією:

На ресурсі Deep State було опубліковано відео як 3 МБ та 20 ОБСП відбивали механізований накат на Шахтарське. У тому, окремо взятому відео, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір Олександр Коваленко, противник застосовував для прориву 9 одиниць ББМ і практично за всіма ними відпрацьовували на всьому шляху проходження цих одиниць техніки fpv-дрони.

Не було ні мін, ні ударів Стугною, ні зубів дракона: чому оборона ЗСУ деградує

Війна в Україні

Якщо вірити карті Deep State, то за останні дві доби зона контролю окупаційних військ заглибилася до Шахтарського вздовж дороги на 5,5 кілометрів, від початкової точки зіткнення за Золотою Нивою на березі річки Кашаглач.

"Для тих, хто не в курсі, від Золотої Ниви до Шахтарського веде пряма, абсолютна пряма дорога, що прострілюється на ура, протяжністю 6,5 кілометрів", — каже експерт.

За його словами, те, що по механізованій колоні, що висунулася на Шахтарське, працювали fpv-дрони – це добре, але виникла низка питань. Наприклад, чому на відео немає підривів на протитанкових мінах?

"Дорогу взагалі замінували ТМ-62? Через кожні 200-300 метрів, хай 500, розміщені шашечки зробили б свою справу. Чому впродовж усього відео ми не побачили жодної зупинки колони, бо дорога не була перегороджена дюжиною надолб, або як багатьом подобається їх називати – зуби дракона, що загальмувало б просування окупаційних військ і тим більше збільшило б їхні втрати. 5-6 таких перепон і ККД був би набагато довготривалішим", — каже Коваленко.

Також йому незрозуміло, чому по колоні не відпрацьовували ПТРК, особливо Стугна-П, для якої 5 кілометрів це проста робота, а швидкість реакції розрахунку ПТРК і динаміка знищення техніки, що рухається ПТУРом вище, ніж у fpv.

"Як багато питань з відео, на якому тільки одними fpv-шками намагалися відбити накат і, знищивши енну кількість техніки та живої сили, все ж таки маємо проблему в Шахтарському, на ділянці, яка мала б перетворитися на неприступне пекло для окупантів. І скільки таких ділянок уже було, а скільки буде", – каже експерт.

За його словами, комплексне застосування засобів ураження та фортифікацій, як було в глухому ящику, так там і залишається, а домінування культу fpv-дронів в інформаційному просторі, при повному ігноруванні всіх інших засобів, призводить до деградації обороноздатності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи змогли росіяни обвалити фронт на Донеччині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини