Головна Новини Суспільство Війна з Росією Названо перші цілі для F-16: як будуть використовувати літаки і чи відправлять на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо перші цілі для F-16: як будуть використовувати літаки і чи відправлять на фронт

Перші американські винищувачі спершу використовуватимуть для посилення протиповітряної оборони над заходом і центром держави

1 серпня 2024, 10:14
Поділіться публікацією:

Перші американські винищувачі F-16 таки прибули в Україну. Як припустив у Телеграмі військовий експерт Олександр Мусієнко, найбільш вірогідно, що на першому етапі ці літаки не будуть приймати участі у бойових діях на фронті.

Названо перші цілі для F-16: як будуть використовувати літаки і чи відправлять на фронт

F-16

"Вони будуть застосовуватися саме для протиповітряної оборони, для її посилення над заходом, центром нашої держави. Це дуже актуально, тому що ці літаки можуть приземлити велику кількість потенційних ворожих цілей", — відзначив Мусієнко.

А ось на другому етапі, каже експерт, F-16, ймовірно, будуть використовувати для того, щоб уже завдавати ударів по наземним цілям і використовуватимуть вони для цього керовані авіабомби такі як, наприклад, JDAM.

Разом з тим, авіаексперт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко в інтерв’ю Radio NV припустив, що винищувачами будуть "нарізані зони", в яких вони вільно будуть працювати, де не будуть працювати зенітно-ракетні комплекси.

"Інколи система "свій-чужий" дає збій, щоб, Боже борони, не збити власний винищувач", – сказав експерт. 

На його думку, саме в таких зонах американські винищувачі збиватимуть російські крилаті ракети з допомогою старих ракет АІM-9М, бо їх використовувати вигідно в силу їх ціни.

"Стара ракета АІM-9М коштує десь 300 тисяч доларів, а нова – АІM-9Х (та сама ракета з іншим індексом і геть перепрацьована) вже коштує до 900 тисяч доларів. А ракета б'є дуже легкий до знищення об'єкт. Винищувач зможе збивати її з гармати, зможе збивати її і старими ракетами", – пояснив Романенко.

Окрім того, експерт припустив, що американські винищувачі, які прибули в Україні, зможуть також збивати цілі під час атак безпілотників.

"На борту F-16 понад 600 снарядів є невеликого калібру. І там дуже точний радар, який дозволяє, не підходячи близько, з відповідного ракурсу дати коротку чергу і влучити нею", – повідомив Романенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що перші винищувачів F-16 нарешті прибули в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини