Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ: В Україну прибули перші винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: В Україну прибули перші винищувачі F-16

В Україну прибули перші винищувачі F-16, як було обіцяно партнерами

31 липня 2024, 18:54
Поділіться публікацією:

Видання Bloomberg з  посиланням на свої "обізнані джерела", повідомив довгоочікувану і певною мірою сенсаційну новину – в Україну прибули перші американські винищувачі F-16.

ЗМІ: В Україну прибули перші винищувачі F-16

F-16

Як підкреслило видання, мова йде про довгоочікуваний крок, адже він може допомогти Україні краще відбивати атаки російських загарбників.

В матеріалі Bloomberg йдеться про те, що, буцімто, кінцевим терміном передачі американських військових літаків був кінець липня, і його дотримались.

При цьому джерела видання не повідомляють про те, скільки F-16 прибули в Україну. Проте все ж відзначається, що мова йде про невелику кількість. Втім, за словами журналістів, навіть якщо спочатку кількість літаків буде невеликою, з часом вони все ж допоможуть Києву наростити потенціал, щоб підірвати повітряну перевагу Росії.

Як відзначає видання, речниця Міністерства оборони України Діана Давитян відмовилася від коментарів із приводу інформації щодо прибуття американських винищувачів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні скептично ставилися до інформації про те, що американські винищувачі надійдуть до кінця літа. Експерти навіть іронізували із приводу того, яке саме літо мають на увазі західні партнери. У цьому контексті вони нагадували, що Україна чекала на літаки взимку, потім навесні, проте так і не отримала очікуваного.

Відомо, що президент Володимир Зеленський говорив про те, що Україні потрібно хоча би 128 американських винищувачів. Втім, за словами експерта, в найближчій перспективі наша держава може отримати лише 10−20 літаків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини