Головна Новини Суспільство Війна з Росією Названо переваги, які отримали росіяни після захоплення Вугледару
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо переваги, які отримали росіяни після захоплення Вугледару

Захоплення Вугледару росіянами не обвалило фронт, втім ворог отримав певні переваги

сьогодні, 15:30
Поділіться публікацією:

Підрозділи Сил оборони України почали відхід з Вугледара, Донецька область, через можливість потрапити в оточення. Незважаючи на це, обвалу фронту не сталося, хоча деякі населені пункти можуть опинитися під загрозою, відзначив в ефірі 24 каналу  голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

Названо переваги, які отримали росіяни після захоплення Вугледару

Вугледар

За його словами, російські окупанти вже знаходяться у Вугледарі, що надає їм певні переваги, зокрема покращену логістику в цьому напрямку. Залізниця, яка проходить через місто, з'єднує східні та південні частини тимчасово окупованих територій Донеччини, що дозволяє окупантам ефективніше маневрувати ресурсами. Це може загрожувати Кураховому, яке розташоване на північ від Вугледара.

Курахове знаходиться в низовині, що робить його вразливим, як і більшість прифронтових міст, зазначив Кузан. Хоча відхід українських сил з Вугледара є неприємною новиною, він підкреслив, що російським військам не вдалося захопити ключові логістичні маршрути, які розташовані ближче до таких міст, як Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка. Також окупанти не змогли взяти під контроль Часів Яр.

На півночі, в Харківській області, українські військові успішно стримують Куп'янський напрямок, не дозволяючи окупантам просунутися до лівого берега річки Оскіл. Це також впливає на загальну ситуацію в Донецькій області.

Кузан підсумував, що жодне з ключових завдань, які могли б дати російським військам контроль над більшою частиною Донецької області, не було виконано. Попри те, що у ворога ще є наступальний потенціал, українські сили не допустили оперативного прориву і збереження фронту залишається під контролем.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після втрати Вугледару під загрозою опинилося Курахове.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини