Головна Новини Суспільство Війна з Росією Названо максимум по територіях, на які Росія претендує в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо максимум по територіях, на які Росія претендує в Україні

Росія має план-максимум по територіях, які вона хоче залишити собі, але у ЗСУ з цього приводу своя думка

28 серпня 2024, 20:37 comments13493
Поділіться публікацією:

Сьогоднішній удар по нафтобазі на Кіровщині показовий, каже військовий Кирило Сазонов.

Названо максимум по територіях, на які Росія претендує в Україні

Війна в Україні

Там практично 1200 км до українського кордону. Але ж ви розумієте, що ми ці дрони не з кордону пускаємо. Плюс вчорашня презентація балістичної ракети Паляниця. Радіус поразки у виробленої в Україні зброї дедалі більше. І ми ні з ким не маємо узгоджувати його використання. Це трохи змінює характер війни, погодьтеся. Поступово, але змінює", – каже військовий.

Він підкреслив, що на початку війни противник ліз сухопутною територією і закидав нас ракетами.

"Тепер із сухопутного просування є лише Покровськ та по метру на Торецьку. Ракети та дрони продовжує запускати, ми все це бачимо. Так і відповідачка летить неслабко. Нафтобази в Ростовській області дарували вогонь глядачам. Тепер Кіровська. Ці удари дуже болючі для російської економіки та інфраструктури", — каже Сазонов.

Плюс, додає військовий, Україна нарощує виробництво далеких дронів та починає пробувати на смак російську енергосистему.

А потенційних цілей на території Росії стільки, що ніяке ППО їх не зможе закрити навіть теоретично. Вони це самі чудово розуміють та зосередили повноцінний захист на Москві, Пітері та ключових аеродромах. Але й там не без дірок", — наголосив військовий.

Він переконаний, що наступ на землі російські окупанти провалили.

"Максимум, на що вони зараз претендують – окупація Донецької та Луганської областей із збереженням сухопутного коридору до Криму. Але і з цього питання ЗСУ має свою думку. Тож війна перетворюється на постійний обмін ударами по об'єктах у тилу. І першим переговорів запросить той, чия шкода буде не більшою, а критичнішою", — упевнений Сазонов.

Військовий нагадав, що за прогнозами для Росії, це середина 2025 року. А для України, вважає Сазонов, такої критичної межі взагалі не існує.

"Ми захищаємось. А коли за тобою погнався ведмідь, погоня припиняється не коли ти втомився, а коли втомився ведмідь. Ну, нашому ведмедеві ми бажаємо не лише втомитися", — додав Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про ситуацію на Покровському напрямку і чому там військові здали оркам позиції без бою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини