Головна Новини Суспільство Війна з Росією Названа головна ціль війни Росії проти України: яку мету переслідує
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа головна ціль війни Росії проти України: яку мету переслідує

Росія продовжує свій ядерний шантаж який виявився дієвим, адже саме тому Україні не дають всю ту зброю, яка їй необхідна

5 серпня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

Існують сценарії заморожування війни між Україною та Росією, про це порталу "Коментарі" заявив політолог, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі. Окрім того, він звернув увагу на те, що офіційні особи України заявляють про готовність розпочати переговори.

Названа головна ціль війни Росії проти України: яку мету переслідує

Війна в Україні

"Пов'язано це із передвиборчою кампанією в США. Та й у разі перемоги на виборах Дональда Трампа шанси на те, що конфлікт буде заморожений у найближчій перспективі, а саме протягом року, вкрай високі. Це по-перше. А по-друге, слід розуміти, що ми живемо в епоху постполітики, коли заяви робляться заради того, щоби викликати резонанс", — заявив політолог.

Експерт також звернув увагу на те, що Росія шантажує Захід застосуванням ядерної зброї і цей шантаж діє.

"Саме тому США та НАТО загалом не надають нам достатньо озброєння, не дозволяють бити західною зброєю по території Росії якраз для того, щоб уникнути ескалації та залучення до конфлікту з Росією", – підкреслив експерт.

Що стосується Ізраїлю, то, на думку Максима Ялі, поки що ситуація не вийшла з-під контролю і навряд чи вийде, тому що Сполучені Штати чинять тиск на уряд Ізраїлю і погрожують йому, що якщо Ізраїль і далі буде нарощувати ескалацію, наступного разу вони на допомогу йому не прийдуть і не допоможуть відбити ракетний удар з боку Ірану.

При цьому, на думку Ялі, така ситуація вигідна Китаю, бо влада Заходу на світовій арені зменшується.

"Захід втрачає статус глобального поліцейського. Ну, а закони геополітики свідчать про те, що, якщо десь з'являється вакуум влади, як от в ситуації з тим самим Близьким сходом (Афганістан, Ірак), звідки США вивели свій військовий контингент, там починають діяти інші. Тобто ми бачимо транзит від уніполярного світового порядку до мультиполярного. Саме в цьому полягає одна з головних цілей Росії у війні з Україною – закріпити статус Росії, як одного з полюсів у міжнародній системі", — заявив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи вже розпочалася Третя світова війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини