Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найгірший сценарій: в "Укргідроенерго" пояснили, що станеться у разі підриву Київської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Найгірший сценарій: в "Укргідроенерго" пояснили, що станеться у разі підриву Київської ГЕС

Найбільші українські ГЕС майже неможливо зруйнувати ззовні

16 липня 2024, 16:25
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день Російська Федерація не здатна зруйнувати греблі Київської та Канівської гідроелектростанцій (ГЕС), як це було з Каховською. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Forbes заявив генеральний директор "УкрГіденерго" Ігор Сирота.

Найгірший сценарій: в "Укргідроенерго" пояснили, що станеться у разі підриву Київської ГЕС

Київська ГЕС. Фото: із відкритих джерел

Гендиректор зазначив, що найбільші українські ГЕС майже неможливо зруйнувати ззовні. Для цього ворогові довелося б залетіти на територію України літаками і скинути на них кілька авіаційних бомб.

"Київська та Канівська ГЕС розташовані в центрі України, далеко від лінії фронту, тому авіація ворога навряд чи зможе наблизитись. Це вкрай малоймовірний сценарій. Каховську ГЕС вони змогли підірвати зсередини, бо вона була ними окупована. Завезли туди сотні кілограмів вибухівки", — додав він.

Водночас гендиректор "Укргіденерго" зазначив, що якби це сталося, то катастрофічних наслідків не варто очікувати, оскільки в гіршому випадку це загрожує "підтопленням підвалів у деяких районах Києва".

"У разі значного пошкодження від ракет може статися спрацювання водосховища — люди в наближених населених пунктах залишаться без води. Але катастрофічних наслідків, як у Херсонській області, не буде. Кілька ракетних ударів в одне місце можуть пробити отвір у дамбі, звідки виходитиме вода. У Каховській ГЕС була практично зруйнована вся станція і 12 водозливних затворів. Це був дуже великий витік. Такого ракетними ударами досягти неможливо", — пояснив Сирота.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни вже традиційно через речника МЗС РФ Марію Захарову цинічно звинуватили Україну в "підготовці руйнування греблі Київської ГЕС та Канівського водосховища". МЗС України відразу ж спростувало абсурдні російські звинувачення, пояснивши, що справжньою метою таких заяв Москви є спроба залякати українське суспільство та ввести в оману міжнародне співтовариство та медіа. Чому саме зараз з'явилися ці заяви? Що за ними може стояти? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини