Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найближчого соратника Пригожина поховали на військовому цвинтарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Найближчого соратника Пригожина поховали на військовому цвинтарі

За позивним Дмитра Уткіна ПВК "Вагнер" отримала свою назву

31 серпня 2023, 21:10
Поділіться публікацією:

Військового ватажка ПВК "Вагнер" Дмитра Уткіна, який 23 серпня загинув разом із Євгеном Пригожиним в авіакатастрофі у Тверській області, поховали на Митищинському меморіальному цвинтарі у Підмосков'ї. Про це повідомляють "Коментарі".

Найближчого соратника Пригожина поховали на військовому цвинтарі

Могила Дмитра "Вагнера" Уткіна

Цвинтар був оточений, всі машини доглядалися. Вхід охороняли силовики з антидроновими рушницями. Звичайних відвідувачів на час похорону Уткіна на цвинтарі перестали пускати. Попрощатися із Дмитром Уткіним прийшли кілька десятків людей без символіки ПВК "Вагнер". Після того, як рідні Уткіна покинули цвинтар, до його могили почали приходити військові з ВДВ та Росгвардії.

"За бажанням рідних Уткіна церемонія пройшла лише у присутності родичів та близьких друзів, з військовими почестями", — повідомило пропагандистське агентство "РІА Новини" з посиланням на джерело. За даними телеграм-каналу Shot, під час церемонії на цвинтарі грав оркестр.

Примітно, що голову ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, який підняв заколот 23-24 червня, поховали без військових почестей, на які він також мав право як "герой Росії", писали ЗМІ.

Федеральний військовий меморіальний цвинтар у підмосковних Митищах, де поховали Уткіна, — один із найбільших військових меморіалів у Росії та перебуває у віданні міністерства оборони Росії.

Нагадаємо, що Дмитро Уткін воював під час двох чеченських воєн у складі підрозділів ГРУ міноборони РФ. Його позивний — "Вагнер" — дав назву ПВК, яку очолив Пригожин. Дмитро Уткін не приховував своїх неонацистських поглядів – на опублікованих фото можна бачити на його тілі татуювання рун військ СС.

Тим часом, "Путін звинуватив Лукашенка у змові": стало відомо про сварку двох диктаторів.

Глава держави розповів, чи братиме участь у виборах 2024-го.

А майже половина школярів в окупації обрали українську мову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини