Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найближчим часом винищувачі F-16 не літатимуть в Україні: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Найближчим часом винищувачі F-16 не літатимуть в Україні: ЗМІ дізналися причину

Підготовка пілотів є першочерговим завданням для партнерів України перед ухваленням рішення про трансфери

25 травня 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

Україну чекає довге очікування, перш ніж вона зможе почати використовувати винищувачі F-16 для захисту від російського нападу, оскільки союзники в США та Європі починають обмірковувати, хто може поставити винищувачі. Країни, які обіцяють підтримку Україні, приділяють першочергову увагу навчанню пілотів, і їм доведеться зважити витрати та будь-які можливі прогалини у безпеці, перш ніж вирішити, чи справді відправлятимуть літаки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Найближчим часом винищувачі F-16 не літатимуть в Україні: ЗМІ дізналися причину

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Журналісти звертають увагу, що на сьогоднішній день до коаліції з навчання українських пілотів вступили чотири країни – Великобританія, Данія, Нідерланди та Бельгія. Але, як пише видання, лише Данія та Нідерланди можуть фактично відправити літаки, щоб допомогти протистояти вторгненню Росії. Великобританія не має F-16. Бельгія дала зрозуміти, що термін служби багатьох з 53 її літаків добігає кінця, тоді як ті, що залишилися, будуть потрібні для власних і міжнародних місій.

Міністри оборони США, Європи та інших країн, які підтримують Україну, швидше за все, обговорять навчання пілотів на F-16 на віртуальній зустрічі пізніше у четвер.

"Найближчим часом можна буде розглянути можливість постачання F-16 в Україну", — заявила прес-секретар міністерства оборони Нідерландів, додавши, що це "не є першочерговим питанням". За її словами, пріоритетом є опрацювання деталей плану тренувань, який має бути завершено найближчими тижнями.

Як пише Bloomberg, жодна країна поки що офіційно не взяла на себе зобов'язання постачати F-16 Україні. Хоча навчання пілотів може зайняти багато місяців, не кажучи вже про передачу літаків, прагнення розпочати навчання вписується у ширші зусилля, спрямовані на те, щоб допомогти українським військовим протистояти майбутнім атакам Росії навіть після закінчення війни.

Як тільки навчання пілотів буде завершено і якщо вони зможуть отримати додаткову згоду США на будь-які передачі, союзники повинні будуть вирішити, чи можуть вони розлучитися з дорогими машинами як допомога Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи винищувачі можуть допомогти виграти війну – чому важливо отримати F-16 до контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини