Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найближчим часом в Україні відбудуться зміни у мобілізації: Данілов розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Найближчим часом в Україні відбудуться зміни у мобілізації: Данілов розкрив деталі

Однією з першочергових проблем, які стоять перед Збройними силами України, поряд із недостатньою кількістю снарядів стає нестача людей

12 грудня 2023, 15:05 comments4302
Поділіться публікацією:

Низка змін в мобілізації в Україні очікується вже найближчим часом. Зокрема, на наступному засіданні Ставки буде розглянуто пропозиції щодо змін у цій сфері. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю ВВС зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

Найближчим часом в Україні відбудуться зміни у мобілізації: Данілов розкрив деталі

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

"Ми зараз запускаємо нову програму, ми вже кілька разів на засіданнях Ставки це питання проговорювали. Я думаю, що найближчим часом будуть нові ініціативи, зокрема законодавчі з цього приводу", — розповів Олексій Данілов.

За його словами, це питання наразі комплексно розробляється. Це і залучення рекрутингових компаній, і багато інших речей.

"Я б не хотів зараз давати остаточну відповідь, бо ще раз наголошую, вона зараз у процесі. Єдине, що можна сказати, що на наступному засіданні Ставки президент дав вказівку, щоб це питання було остаточно підготовлене", — наголосив Данілов.

Коментуючи питання про те, чи вистачить Україні людей, щоб далі воювати, секретар РНБО сказав, що у війні постійно не вистачатиме трьох речей.

"У вас не вистачатиме часу, у вас не вистачатиме зброї, і у вас не вистачатиме людей", — констатував він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема змін підходів до мобілізації та демобілізації залишається однією з найактуальніших для України. Колишній командир "Айдару" Євген Дикий зазначає, що Київ є найнемобілізованішим містом України. Депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер заявив, що країнам ЄС, зокрема Німеччини, необхідно повернути українських біженців призовного віку на Батьківщину. Традиційно сипле резонансними ініціативами нардеп від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла, то пропонуючи відправити на фронт усіх волонтерів, то просуваючи якусь альтернативу демобілізації. Чому виникли такі проблеми? Які зміни були б найраціональнішими? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини