Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найближчі 72 години розпочнуться запеклі бої: у США назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Найближчі 72 години розпочнуться запеклі бої: у США назвали напрямок

Росіяни вже виходять із оперативної паузи, намагаючись відновити наступ на Донбасі

16 липня 2022, 09:40 comments4635
Поділіться публікацією:

Російські війська провели серію наземних атак на Донбасі. Тактика росіян говорить про те, що намагаються вийти з оперативної паузи. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту дослідження війни (ISW).

Найближчі 72 години розпочнуться запеклі бої: у США назвали напрямок

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські військові аналітики відзначають, що російські війська провели атаки на північний захід від Слов'янська, на південний схід від Сіверська, вздовж траси Бахмут-Лисичанськ, на південний схід від Бахмута та на південний захід від Донецька.

У звіті йдеться, що ті атаки, які провели росіяни, ще не говорять про масовий наступ, але вже говорять про те, що військові РФ виходять з оперативної паузи, про яку йшлося після взяття Сєвєродонецька та Лисичанська Луганської області.

"Якщо оперативна пауза справді закінчилася, росіяни, швидше за все, продовжать і розширять такі атаки в найближчі 72 години", — повідомляють аналітики.

Експерти ISW наголошують, враховуючи те, що ЗСУ не готові відступати і будуть і налаштовані й надалі утримувати лінію оборони, бої варто очікувати на дуже запеклі.                                                                           

При цьому експерти звертають увагу на те, що 10 днів, які Кремль виділив для оперативної паузи – надто мало, щоб повністю відновити сили для великомасштабних наступальних операцій, і російські загарбники, схоже, зазнають постійного тиску, щоб відновити наступальну операцію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російська ракета потрапила в цивільний об'єкт — вся Одеса у чорному диму: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини