Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найбільша атака дронів на РФ: що вдалося знищити
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільша атака дронів на РФ: що вдалося знищити

Як мінімум знищено літаки, нафтобазу та військову частину

30 серпня 2023, 08:37
Поділіться публікацією:

У ніч із 29 на 30 серпня Росія перебувала під наймасштабнішою атакою безпілотників з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Під ударом знаходилися центральна та південно-західна частини країни-агресора. Традиційно в Міноборони РФ відрапортували про нібито успішне відбиття атаки, але багато руйнувань потрапили на відео очевидців і вже є в мережі.

Найбільша атака дронів на РФ: що вдалося знищити

Вибухи у Пскові. Фото: з відкритих джерел

Головною метою для безпілотників у Пскові став місцевий аеропорт, який використовується як цивільною, так і армійською авіацією.

"Міноборони в Псковському аеропорту відбиває атаку безпілотників. З початку інциденту особисто перебуваю на місці. За попередньою інформацією жертв немає. Масштаб руйнувань уточнюється", — заявив губернатор Псковської області Михайло Ведерніков.

Через деякий час стало відомо, що в результаті атаки пошкоджено чотири транспортні літаки Іл-76. На супутникових знімках аеродрому видно, що повітряні судна раніше були розставлені щільно і без укриттів, тому неозвучені втрати в техніці можуть бути більшими. Місцеві жителі стверджують, що псковський аеропорт атакували щонайменше десять безпілотників.

За інформацією телеграм-каналу ASTRA, пожежа також розпочалася в районі військової частини 64044. Це місце розташування 2-ї бригади спецназу ГРУ у Проміжках, яка брала участь у вторгненні до України.

Жителі Брянської області, яка межує з Україною, також повідомляли про вибухи в обласному центрі та передмісті. За даними ряду джерел, безпілотники намагалися атакувати нафтобазу "Дружба".

Губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив, що над Брянськом нібито було збито три БПЛА. Крім того, під ударом опинився завод "Кремній ЕЛ", який перебуває у списку найбільших російських підприємств мікроелектроніки.

У Міноборони РФ заявили, що їм нібито вдалося вночі знищити три дрони у Брянській області та один – у небі Орловської області. Пізніше з'явилася інформація, що ще по одному БПЛА було збито над Калузькою, Тульською та Рязанською областями.

Крім того, рано-вранці стало відомо про перехоплення безпілотника в Рузькому районі Московської області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Путін не коментує удари по Москві та Криму: єдина причина.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Росію масовано атакували БПЛА: звуки "прильотів" було чути у низці регіонів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини