Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навіщо Росія стягнула до українського кордону десятки тисяч військових – чого чекати від агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Росія стягнула до українського кордону десятки тисяч військових – чого чекати від агресора

Росіяни невдовзі можуть завдати клопоту на Куп'янському напрямку

12 липня 2023, 09:35 comments5548
Поділіться публікацією:

Поки українські війська намагаються продавлювати оборону ворога, Росія намагається шукати шляхи, як контратакувати у відповідь, щоб зірвати плани ЗСУ. Зокрема, ситуація на Лиманському та Куп'янському напрямах має тенденцію до загострення. Російські окупанти сконцентрували там велику кількість живої сили та техніки, накопичили багато боєприпасів. Яких підступних кроків варто очікувати від агресора? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Навіщо Росія стягнула до українського кордону десятки тисяч військових – чого чекати від агресора

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

ЗСУ продовжують працювати над тим, щоб позбавити росіян переваги

Військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі "РБК-Україна" звернув увагу на те, що росіяни стягнули до прикордонних Брянської, Курської та Бєлгородської областей 26 тисяч військових, майже 150 танків, бронетехніку та артилерію. Поки що немає підтверджень, що нашим Харківській чи Сумській областям щось загрожує найближчим часом, але на провокацію окупанти можуть піти. Окупанти можуть знову спробувати прорвати кордон та піти у масований наступ, щоб розтягнути українські війська.

"Якщо дивитися на всю цю історію через призму самостійного руху, наприклад, на Сумську чи Харківську області, то цього недостатньо. Але, якщо вони синхронізують дії з контингентом на Куп'янському напрямку, то зможуть завдати нам чимало клопоту", — висловився експерт.

Селезньов зазначив, що у Росії достатньо ресурсів, щоб реалізувати найпідступніші плани, але українське командування це розуміє і до всього готове.

Росіяни проводять локальні наступальні операції обмеженого масштабу

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко заявив, що росіяни мають одне з найбільш боєздатних угруповань у Луганській області. При цьому вона навряд чи готова до виконання масштабних завдань.

"Тут у принципі нічого нового. Є загроза більш інтенсивних дій у напрямку Куп'янська та з Кремінної на Лиман. Але це насамперед імітація з метою відвернути увагу Сил оборони України та спроба відтягнути наш ресурс з півдня та Донецької області", — зазначив Коваленко. .

Експерт вважає, що російські загарбники поки що не мають перспектив для прориву на цих напрямках, у тому числі в Харківську область. За його словами, вони проводять локальні наступальні операції обмеженого масштабу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – навіщо Росія залякує підривом Запорізької АЕС: пояснення Міноборони України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини