Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навіщо РФ обстрілює Донецьк та Бєлгород
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо РФ обстрілює Донецьк та Бєлгород

Щоб розлютити населення, окупанти цілеспрямовано обирають для обстрілу лікарні

19 грудня 2022, 18:31 comments1567
Поділіться публікацією:

Недавні обстріли лікарні імені Калініна в окупованому Донецьку, Донбас-Арени та обстріл російського Бєлгорода свідчить не про створення росіянами додаткового casus belli, а про те, що путінська армія пробує росіян таким чином підштовхнути піти воювати. Про це розповіли військові експерти в коментарі для ТСН, пишуть "Коментарі".

Навіщо РФ обстрілює Донецьк та Бєлгород

Обстріли лікарень

За словами військового експерта, колишнього речника Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова, в Росії ніхто не хоче вмирати за дурнуваті забаганки Путіна, тому створюється інформаційний привід. Робиться це для того, щоб було більше охочих воювати. Мовляв, дивіться, що робить українська армія – вона вбиває мирних мешканців, вона цілить по лікарнях. "Вибачте за мій цинізм, але у нас не так багато артилерійських засобів, щоб їх витрачати на цивільні об’єкти. Важливіше нищити ворожу військову інфраструктуру. Так само і по ситуації в російському Бєлгороді – абсолютно нераціонально використовувати зброю проти цивільних об’єктів, які там є", — каже Селезньов.

Інший же військовий експерт, Петро Черник пояснює такі дії окупантів тим, що їм вигідно обстрілювати саме цивільну інфраструктуру: "Все дуже просто – самі обстрілюють все, що можуть у себе обстріляти з дуже простою пропагандистською тезою: дивіться, які ці нацисти нелюди. Окупанти дають зрозуміти своєму населенню, що, мовляв, якщо не зорганізуватись навколо "великого лідера", то вони, ці нацисти, підуть на нас". Експерт це називає класикою пропаганди.

До цього Черник додає: "Тиранічний режим тримається тільки тоді, коли навколо нього є консолідація власного населення. Якщо тиран втрачає віру в себе від свого населення, він втрачає своє життя". На його думку, росіяни у стратегічній пастці. Вони не знають, як звідти вийти. Їхня поразка наростає. Усвідомлюючи це, все більше бояться внутрішнього бунту. Він, хоча на сьогодні й малоймовірний, але передумови для цього складаються.

Експерт не виключає, що противник і надалі обстрілюватимуть свої цивільні об’єкти. І усе задля того, щоб тримати власне населення у нескінчених пропагандистських наративах.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", російський диктатор Володимир Путін вчергове озвучив виправдання агресії РФ проти незалежної України, цього разу "високими" цілями став шанс "змін на краще" для Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини