Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навіщо РФ б'є по українським портам: в ISW дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо РФ б'є по українським портам: в ISW дали відповідь

Серед іншого своїми ударами росіяни натякають, що можуть атакувати цивільні судна в Чорному морі

21 липня 2023, 08:38
Поділіться публікацією:

Посилюючи удари по українській портовій та зерновій інфраструктурі, Кремль має намір створити відчуття невідкладності свого повернення до Чорноморської зернової угоди. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в оновленому огляді висловили аналітики Інституту з вивчення війни (ISW).

Навіщо РФ б'є по українським портам: в ISW дали відповідь

РФ б'є по українським портам. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначають, Також цими ударами росіяни натякають, що можуть атакувати цивільні судна в Чорному морі, а щоб цього не сталося будуть вимагати широких поступок з боку західних країн.

"Україна збирає більшу частину свого врожаю в липні-серпні, і удари РФ по портовій та сільськогосподарській інфраструктурі можуть ще сильніше ускладнити здатність України звільнити місце для нового зерна. Тривалі перебої в зернових поставках з України матимуть значний вплив і посилять відчуття нагальності, яке Кремль сподівається створити", — поділилися думкою аналітики.

Також в ISW зазначили, що незрозуміло, як РФ має намір завдавати ударів по цивільних суднах у Чорному морі, але Кремль, ймовірно, вважає, що ця заява матиме стримуючий ефект на морську активність і створить умови, що нагадуватимуть повну блокаду українських портів, як на початку війни.

При цьому в ISW вважають, що спроба домогтися економічних поступок від Заходу може поставити під загрозу постачання зерна до кількох країн, на які має вплив Кремль.

"Російські удари по українській портовій та зерновій інфраструктурі, а також військово-морські дії продовжують ілюструвати, що Кремль готовий використовувати військово-морські сили та засоби високоточної зброї для вирішення нагальних економічних проблем, а не для операцій в Україні", – підкреслили в Інституті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто може допомогти Україні з поновленням зернової угоди — чи спрацює шантаж РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 липня 2023, 08:00

Шахраї пообіцяли Путіну зернову долю. Путін розраховував що доля буде з усього зерна. Але шахраї зкрисятничали частину зерна спрямували через Європу. Патріотично обдурили сусіднього пахана. Бути порядним не патріотично! А вибори у США все ближче у демократів там великі проблеми.


Новини