Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навіщо Лавров згадав про "права російськомовних українців" під час мирних переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Лавров згадав про "права російськомовних українців" під час мирних переговорів

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поскаржився, що жодна країна у мирному плані не має пункту про "права російськомовного населення"

10 вересня 2024, 15:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російська пропаганда активно поширює заяву очільника МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Росія нібито "ніколи не хотіла чужої землі", а напала на Україну, "щоб до людей, які є частиною "русского міра", ставилися по-людськи". На ці заяви Лаврова відреагували у Центрі протидії дезінформації (ЦПД).

Навіщо Лавров згадав про "права російськомовних українців" під час мирних переговорів

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Очільника МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що будь-які переговори про мир мають мати пункт про "права російськомовного населення". За його словами, Україна нібито порушує міжнародне законодавство, бо "неонацисти в Києві не представляють нікого в Криму, новоросії та на Донбасі", через що територіальна цілісність України не може бути гарантована.

Як вказують в ЦПД, Лавров вкотре озвучив типовий пропагандистський наратив РФ про "порушення прав російськомовного населення", яким Кремль з 2014 року виправдовує агресію проти України. Щодо заяви про нібито непредставленість інтересів окремих регіонів України у владі, у ЦП наголосили, що це чергова російська дезінформація, адже чинна українська влада була обрана на виборах, демократичність яких визнав увесь світ, зокрема і Росія. 

"Подібними заявами в Москві намагаються імітувати бажання миру. Насправді ж усе, чого прагнуть у Кремлі – це продовжувати війну, від якої гине і потерпає те саме "російськомовне населення", яке буцімто захищають у Кремлі", — наголошують у Центрі протидії дезінформації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лавров пригрозив США через нову зброю, яку може отримати Україна.

Також "Коментарі" писали про те, чи можливі мирні переговори України та Росії і які для цього повинні бути умови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини