Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можливі мирні переговори між Україною та Росією для закінчення війни: які умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливі мирні переговори між Україною та Росією для закінчення війни: які умови

За яких умов можуть відбутись переговори України та Росії. Чи покладуть вони кінець війні.

9 вересня 2024, 11:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Мирні переговори Москви та Києва щодо закінчення війни в Україні неможливі, вважає український журналіст та політичний оглядач Віталій Портников. За його словами, російсько-українська війна – це екзистенційний конфлікт, який ніколи не закінчиться.

Чи можливі мирні переговори між Україною та Росією для закінчення війни: які умови

Чи можливі мирні переговори України та Росії. Фото з відкритих джерел

Віталій Портников в ефірі "Еспресо" прокоментував можливість мирних переговорів між Україною та Росією.

"Я виходжу з аксіоми, що російсько-українські перемовини про закінчення війни в принципі неможливі. Про це можна забути з простої причини: логічна задача Російської Федерації, з погляду відновлення імперських потуг, є приборкання України, окупація нашої країни та створення принаймні сфери впливу від Ужгорода до Ашхабаду", — стверджує Портников.

За його словами, якщо Путін навіть не захоче окупувати всю країну, то він планує створити васальну державу підконтрольну РФ, у які російська армія могла б спокійно заходити та виходити з її території. 

Віталій Портников вважає, що перемовини можливі лише щодо припинення вогню, однак для цього мають бути певні умови.

"Перемовини про припинення вогню — можливі на момент виснаження демографічних, економічних, воєнних і політичних ресурсів ворогуючих країн. Це питання, що Україна має впасти на день пізніше Росії. Все, більше нічого не буде, ніяких інших формул немає", — сказав Портников.

Політичний оглядач вважає, що форуми миру та зустрічі з політиками не допоможуть закінчити війну, адже "конфлікт екзистенційний, такі конфлікти не закінчуються, якщо вони починаються". Тому, за словами Портникова, треба просто усвідомити й жити в стані цього конфлікту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що секретар РНБО Олександр Литвиненко заявив про необхідність Росію змусити до мирних переговорів.

Також "Коментарі" писали про Віктора Орбана, який назвав перший крок для закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини