Навчання ЗСУ на винищувачах Mirage: у Міноборони Франції зняли інтригу

Міноборони Франції спростувало інформацію про навчання українських пілотів на винищувачах Mirage

Міністерство оборони Франції назвало неправдивою інформацію про навчання українських пілотів на винищувачах Mirage 2000. Тренування стосуються лише використання систем ППО та виживання у разі катапультування на ворожій місцевості. Про це заявив представник Міноборони Франції Ян Гравет, повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на AFP та Le Monde.

"Ми навчаємо українські екіпажі у Франції, особливо у плані поводження з ППО та виживання у разі, якщо їхній літальний апарат буде збитий", - стверджує Ян Гравет.

Нагадаємо, раніше французьке видання Le Figaro повідомило, що українські пілоти нібито проходять прискорену підготовку на винищувачах Mirage 2000 на авіабазах Мон-де-Марсан і Нансі у Франції.

Також у ЗСУ заявили, що інформація про навчання у Франції українських пілотів не відповідає дійсності.

Читайте також на порталі "Коментарі" - авіація ЗСУ завдала більше десятка ударів по армії РФ: подробиці Генштабу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – триденний візит лідера Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна до російського диктатора Володимира Путіна, хоч і завершився, але залишається у фокусі уваги. Його аналізують західні видання та політики, дають оцінки у самому Китаї. Які головні висновки можна зробити зараз, коли є можливість проаналізувати китайсько-російські переговори не гарячими слідами, а згодом? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Раніше "Коментарі" писали – чому народи РФ йдуть на забій за путінські амбіції – що стало чи стане переломним моментом у війні. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.