Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навчання українських пілотів на F-16 знову може бути відкладено: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Навчання українських пілотів на F-16 знову може бути відкладено: в чому причина

Як повідомляють ЗМІ, США досі не дали добро на навчання українських пілотів літаками F-16

15 липня 2023, 10:12 comments5101
Поділіться публікацією:

США досі не дали добро на навчання українських пілотів літаками F-16. Хоча це питання мало бути вирішено набагато раніше. Відтак, країни-партнери України, які зголосилися навчати українських пілотів на західних літаках досі в очікуванні. Як інформує портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Навчання українських пілотів на F-16 знову може бути відкладено: в чому причина

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, саме тому 11 країн, які готові розпочати тренування, поки що не можуть цього зробити. Щоб навчання розпочалося, Держдеп повинен підписати запит на передачу посібників з експлуатації, авіасимуляторів та інших матеріалів, пов'язаних із літаками. Як заявляють у Європі, запити подано до США кілька тижнів тому, але він ще на розгляді.

В матеріалі зазначається, європейські офіційні особи заявили, що сподіваються розпочати програму у серпні в Данії. Навчальний центр також буде створено у Румунії. Проте все залежить від того, як швидко надійде позитивне рішення від США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вже котрий місяць поспіль не припиняються розмови про необхідність якнайшвидше поставити Україні західні винищувачі F-16. Чому ж за розмовами поки що нічого не відбувається? Навіть тренування українських пілотів, які мали розпочатися у липні, перенесли на серпень. Чи справді важливо Україні отримати західні літаки? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, зібравши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — для ефективного виконання поточних потреб на фронті українським захисникам потрібно близько 2-3 ескадрильї західних винищувачів F-16. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини