Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навчання українських пілотів на F-16 відкладається й у серпні: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Навчання українських пілотів на F-16 відкладається й у серпні: у чому причина

Досі не затверджено плану навчання українських пілотів на F-16

2 серпня 2023, 09:50 comments3721
Поділіться публікацією:

Навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 затягується. Річ у тім, що Білий дім досі чекає, коли європейські уряди представлять остаточний план навчання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Навчання українських пілотів на F-16 відкладається й у серпні: у чому причина

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Як повідомляє "CNN", посилаючись на американські чиновники, без цього плану адміністрація США не може сертифікувати передачу необхідних матеріалів та обладнання для F-16, включаючи тренажери та навчальні посібники.

Також, поки відповідний план навчання не затверджено, у Пентагоні не можуть ухвалити остаточне рішення, чи відправляти американських пілотів на допомогу українським льотчикам у навчанні. Такий варіант у відомстві розглядають.

Досі не вирішено питання і про те, які саме країни нададуть винищувачі F-16 для навчання, і які країни потім передадуть їх Україні.

Зазначимо, раніше стало відомо, що США дозволили європейським країнам почати навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

"Президент дав зелене світло, і ми дозволимо, підтримаємо, будемо сприяти і фактично надамо необхідні інструменти для того, щоб українці почали тренуватися на F-16, як тільки європейці будуть готові", — заявив радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

А щоб отримати винищувачі F-16 четвертого покоління, Україна повинна підготувати інфраструктуру (укриття, забезпечення, заправні станції і т.д.), заявляв міністр оборони України Олексій Резніков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що крім F-16 може ще отримати Україна – де Київ може розміщувати винищувачі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини