Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навчання на винищувачах F-16: що відомо про першу групу пілотів
commentss НОВИНИ Всі новини

Навчання на винищувачах F-16: що відомо про першу групу пілотів

За інформацією видання Politico, визначено першу групу українських пілотів для навчань на F-16.

5 серпня 2023, 08:05 comments1631
Поділіться публікацією:

Визначено першу групу з восьми українських льотчиків, які готові першими розпочати тренування на західних винищувачах F-16. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі рейтингового видання "Politico".

Навчання на винищувачах F-16: що відомо про першу групу пілотів

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, вісім українських пілотів, які вільно володіють англійською, готові розпочати навчання на американських винищувачах. Про дату початку цих навчань не повідомляється.

Також стверджується, що 20 пілотів з України, перед початком тренувань на F-16, пройдуть курси з вивчення англійської мови у Великобританії вже цього місяця. Повідомляється, що взагалом для потенційної участі у навчальній програмі визначено 32 пілоти, цього достатньо для двох ескадрилій.

Зазначається, що коаліція з 11 країн НАТО допоможе українцям навчитися керувати американським військовим літаком, причому більша частина навчання відбудеться в Данії та Румунії. Адміністрація Байдена все ще очікує на офіційний план щодо навчань від європейських союзників, але офіційний представник США зазначив, що Вашингтон "сподівається", що він надійде протягом кількох тижнів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський заявив, що у серпні точно розпочнеться навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Ще одним найважливішим завданням української дипломатії він назвав постачання ЗСУ далекобійного озброєння, особливо ракет ATACMS, одержати які давно намагається Україна. Чому союзники так катастрофічно повільно дають нам те, що дозволить ефективніше вичавлювати російського агресора з української землі? Які перспективи отримання ЗСУ бойових літаків натовського зразка та ракет дальністю понад 300 км? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини