Головна Новини Суспільство Війна з Росією НАТО відправило на полювання F-16: російські Z-блогери б’ються в істериці
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО відправило на полювання F-16: російські Z-блогери б’ються в істериці

Росіяни в соцмережах активно розповсюджують інформацію про те, що російський винищувач був збитий F-16 в Україні

сьогодні, 11:08
Поділіться публікацією:

Російський Telegram-канал Fighterbomber, який веде колишній військовий льотчик, повідомив про збиття російського винищувача-бомбардувальника Су-34 над Україною. Було також опубліковано фотографію збитого літака. Станом на зараз, ні Міністерство оборони Росії, ні Україна не надали офіційних коментарів щодо цього інциденту.

НАТО відправило на полювання F-16: російські Z-блогери б’ються в істериці

F-16

Деякі проросійські Telegram-канали зазначили, що літак було збито приблизно за 50 км від лінії фронту, і за їхніми даними, це зробив американський винищувач F-16 Fighting Falcon, повідомляє Forbes.

При цьому видання нагадує, що Бельгія, Данія, Нідерланди та Норвегія пообіцяли передати Україні понад 90 літаків F-16 після отримання схвалення від президента США Джо Байдена. Перші F-16 прибули в Україну в серпні цього року. Якщо інформація про збиття підтвердиться, це стане першим випадком, коли американський винищувач здобув перемогу над пілотованим російським літаком.

Су-34, який є двомісним надзвуковим винищувачем-бомбардувальником із двома двигунами, був розроблений ще у 1980-х роках для ВПС СРСР, а на озброєння офіційно став у 2014 році. Цей літак вважається одним із найпотужніших у російському арсеналі, тому його втрата є серйозним ударом для Москви, особливо в умовах проблем із виробництвом нових літаків.

Російські мілблогери, які активно працюють у Telegram, швидко відреагували на втрату Су-34. Канал "VDV for Honesty and Justice" попередив, що НАТО "відправило F-16 на полювання", що може призвести до збільшення втрат російської авіації.

Цікаво, що мілблогери уникають прямої критики на адресу диктатора Володимира Путіна, зосереджуючи свою увагу на військовому командуванні. За словами експерта з національної безпеки Метью Шмідта, вони критикують армію за некомпетентність, але водночас підтримують Путіна, закликаючи його до кадрових змін у військових структурах.

Швидке поширення новин через Telegram та інші соцмережі випереджає офіційні заяви Кремля. Як зазначає аналітик Роджер Ентнер, "смартфони та соцмережі надають кожному можливість миттєво поширювати інформацію", що є серйозним викликом для тоталітарних режимів, які покладаються на контроль інформаційних потоків.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ймовірно, F-16 в Україні вперше збив російського винищувача.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини