Головна Новини Суспільство Війна з Росією На болотах вже завивають: F-16, ймовірно, вперше вразив «жирну ціль»
commentss НОВИНИ Всі новини

На болотах вже завивають: F-16, ймовірно, вперше вразив «жирну ціль»

Ймовірно, вперше F-16 знищив ворожий російський літак разом з екіпажем

сьогодні, 09:14
Поділіться публікацією:

Напередодні, 12 жовтня, російські медіа поширили інформацію про втрату винищувача Су-34 разом з екіпажем, хоча офіційного підтвердження цієї інформації поки що не було. Як повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), ймовірно, літак був збитий українським винищувачем F-16.

На болотах вже завивають: F-16, ймовірно, вперше вразив «жирну ціль»

F-16

За даними американського Інституту вивчення війни, один із відомих російських воєнкорів підтвердив загибель екіпажу Су-34, але наголосив, що це не пов’язано з діями українських сил. Натомість, інші воєнкори припустили, що причиною катастрофи могла стати технічна несправність або людський фактор.

Проте російський Telegram-канал, який, за твердженням, ведуть офіцери ВДВ і співробітники угруповання "Дніпро", заявив, що винищувач Су-34 був збитий українським F-16. Аналітики зазначають, що Су-34 ймовірно зазнав атаки під час скидання плануючих бомб ФАБ з уніфікованими модулями корекції на відстані близько 50 км від лінії фронту.

Крім того, цей канал звинуватив воєнкорів, пов’язаних із Кремлем, у приховуванні правди про катастрофу Су-34 та у перешкоджанні розробці планів протидії загрозі з боку українських F-16.

ISW поки не може підтвердити цю інформацію незалежно, але якщо вона виявиться достовірною, це буде перший випадок збиття українським F-16 російського пілотованого літака.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українським пілотам F-16 довелося швидко вчитись літати на винищувачах для боротьби з Росією. Однак виявилось, що переучування з радянських літаків стало серйозним викликом. Про це сказано в заяві експерта з повітряної війни Майкла Бонерта з RAND Corporation у Business Insider.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини